Ponedeljek, 11.05.2020

Druga liga dokončno prekinjena

Zaradi epidemije Covid-19 se je NZS dokončno odločila, da zaključi tekmovanje tudi v Drugi ligi. Žuti so tako sezono sklenili na 12. mestu, pogledi pa so že usmerjeni k novemu tekmovalnemu letu.

"Ob negotovih razmerah zaradi epidemije COVID-19 in glede na nasvete državnih organov da se, če bo možno, končajo samo tekmovanja v najvišjem rangu tekmovanja, pa je izvršni odbor odločil zaključiti tekmovanje v 2. SNL. Ob prekinitvi se upoštevajo rezultati na dan prekinitve tekmovanja, kar pomeni, da v primeru uspešno končanega licenčnega postopka v Prvo ligo Telekom Slovenije za sezono 20/21 napreduje Koper, v dodatne kvalifikacije pa Gorica. Zmagovalca lige za sezono 2019/20 se zaradi neizvedbe zadnje tretjine tekmovanja ne razglasi," se glasi članek na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

To pomeni, da Beltinčani sezono končujejo na 12. mestu z 20 točkami po odigranih prav tako 20 tekmah. S tem so si Žuti tudi tokrat zagotovili obstanek med drugoligaši, o nadaljnih potekih in o sestavi lige za prihodnjo sezono pa bo NZS odločala na naslednjih sejah. Več o sami pravkar zaključeni sezoni in klubskih dosežkih pa bomo pisali v prihajajočih dneh tudi na naši spletni strani.

Končno lestvico sezone 2019/2020 si lahko ogledate tukaj.