Četrtek, 18.08.2016

Aluminij boljši v prvem krogu pokala NZS

Srečanje se je končalo z rezultatom 0:2. Žuti so pošteno namučili goste iz Kidričevega, ki letos nastopajo med prvoligaško druščino. Predvsem v prvem polčasu smo spremljali zelo dinamično igro.

V lepem vremenu se je tokrat zbralo okoli 300 navijačev. To gre pripisati tudi dejstvu, da je tekma bila v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Zato je se je marsikateri navijač odločil, da si tekmo ogleda doma. Posnetek tekme in vrhunce tekme si lahko ogledate spodaj.

Postava domače ekipe: Vöröš, Apatič, Zlatar, Kosi, Škaper; Ropoša, Kristl, Hartman, Vok, Botjak; Mauko. Rezervni igralci: Serec, Gregorec, Breznik, Jamakovič, Kolarič, Tkalec M.

Gostje so sicer pričakovano prevladovali na igrišču, vendar so se za zmago morali zelo potruditi. Prvo pravo priložnost na tekmi so si pripravili Žuti, potem ko je v 7. minuti po lepi podaji v kazenski prostor Mauko iz bližine zatresel zunanji del mreže. Nato so si gostje pripravili nekaj lepih priložnosti vendar se je vratar Vöröš izkazal z izjemnimi posredovanji. v 36. minuti je nato sledila najlepša priložnost na srečanju. Po lepi kombinaciji, je Botjak z globinsko podajo na nasprotnikovo polovico lepo zaposlil Kristla, ki se je znašel sam pred vratarjem. Ta se je na robu kazenskega prostora odločil za strel vendar se je gostujoči vratar izkazal z izjemno obrambo.

Ko je že vse kazalo da se bo prvi polčas končal brez zadetkov so gostje prišli do vodstva. Kocič je na levi strani preigral Škaperja in poslal predložek pred vrata, vendar je žoga zletela v gol. Gostje so zmago potrdili v 87. minuti ko so zadeli po protinapadu.

Neglede na poraz smo lahko zelo zadovolni s prikazanim. Čestitke igralcem za borbenost in prikazano igro. V nedeljo je spet na sporedu tekma v Športnem parku, ko se bo pričelo prvenstvo v 3.SNL vzhod.