Ponedeljek, 06.06.2016

Z ugodnim rezultatom iz Goriških Brd

V soboto je bila odigrana prva tekma v sklopu kvalifikacij za 2.SNL. Gledalci so v Vipolžah spremljali izenačen dvoboj, v katerem vsaki ekipi pripadel po en polčas. Na koncu se je tekma končala z rezultatom 0:0. Povratni dvoboj bo na sporedu v sredo ob 17h v Športnem parku.

Tekmo, na odlično pripravljenem igrišču v Vipolžah, je spremljalo okoli 400 gledalcev. Na dolgo pot na drug konec Slovenije se je odpravilo tudi precej pristašev našega kluba, teh je bilo približno 100.

Trener Štefan Škaper je tokrat pripravil bolj zaprto postavitev, kot smo jih bili vajeni v letošnji sezoni. Tekmo so začeli: Kuzma, Šnajder, Zlatar, Kosi, Horvat, Sreš, Hartman, Smodiš, Kovač, Botjak in Tkalec.

Tekma se je pričela zelo pazljivo na obeh straneh. Nobena ekipa ni hotela na začetku preveč tvegati. Žuti so igro na začetku prepustili nasprotniku in se osredotočili na hitre protinapade. Prve pol ure se je igra odvijala predvsem na sredini igrišča, brez pravih priložnosti, nekoliko več so poskušali domači, predvsem preko krilnih položajev. Proti koncu prvega polčasa so se nato moči na igrišču izenačile, Žuti so prevzemali pobudo.

Drugi polčas se je pričel z najlepšo priložnostjo Žutih na tekmi. Po podaji iz kota je Tkalec na drugi vratnici z glavo sprožil strel v desni spodnji kot domačega gola, vendar je domači vratar Mavrič odlično posredoval. Žuti so počasi stopnjevali pritisk in domačine potiskali na svojo polovico. Tekma je postajala iz minute v minuto bolj mapeta. V 60. minuti so po hitrem napadu domači skoraj prišli do vodstva, na golovi črti je posredoval Kosi. Nato so nadzor nad igro prevzeli Žuti. Domači so se potegnili na svojo polovico in poskušali s protinapadi. Spremljali smo trdo igro in borbo za vsako žogo. V 75. minuti je po dolgi podaji na domačo polovico, na desni strani prišel do žoge Botjak, ki je hitro potegnil poti golu. Domačemu igralcu Tribušonu, ki je imel že rumeni karton iz prvega polčasa, ni preostalo dugega, kot da zaustavi Botjaka s prekrškom. Sodnik je brez oklevanja pokazal drugi rumeni karton in predčasen odhod z igrišča. Ekipa Brd je tako zadnje četrt ure ostala samo z desetimi igralci na igrišču.

Škaper je nato v igro poslal še drugega napadalca. Namesto Kovača je vstopil Maroša. Zadnjih 10 minut smo nato spremljali samo še enosmerni promet proti vratom Brd. Pet minut pred koncem je namesto Hartmana v igro vstopil Krauthaker, dve minuti pred koncem pa namesto Sreša še Kelenc.

Vse je dišalo po zadetku Žutih, vendar so se domači z zgoščeno obrambo uspeli izvleči do zadnjega sodnikovega žvižga. Na koncu je tako ostalo pri rezulatu 0:0.

Žuti so s požrtvovalvo in borbeno igro za vsako žogo skozi celotnih 90 minut prišli do zelo dobrega izhodišča pred povratnim srečanjem. Pohvala gre vsakemu igralcu brez izjeme.

Omeniti je potrebno še beltinske navijače, ki skozi celotno tekmo glasno bodrili ekipo. Upamo na takšno navijanje tudi v Beltincih.

V sredo nas tako čaka že zadnje dejanje. Glede na prikazano v Vipolžah, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata v Športnem parku. Gremo po zmago!

Pozivamo vse navijače, da se udeležijo tekme v čim večjem številu in tako pomagajo nogometašem pri borbi za drugoligaško vstopnico. Tekma se bo pričela ob 17:00.