Nedelja, 17.04.2016

Rakičanska obramba tokrat prevelik zalogaj

Tekma v Rakičanu se je tokrat končala brez zadetkov. Domačini so z zgoščeno obrambo prišli do pomembne točke v boju za obstanek, Žuti pa izgubili dve točki v boju za naslov. Mura se je z zmago proti Gradu spet približala na 9 točk zaostanka.

V lepem sončnem, vendar vetrovnem vremenu se je kot ponavadi v Rakičanu, ob 10:30 pričela tekma. Žuti so tekmo pričeli v postavi: Kuzma, Kosi, Horvat, Šnajder, Botjak, Sreš, Hartman, Smodiš, Škaper, Maroša, Tkalec.

Prvih 10 minut se je igra odvijala večinoma na sredini igrišča, brez pravih priložnosti. Domačini so se vse bolj pomikali na svojo polovico in čakali na priložnosti iz protinapadov.

V 14. minuti je sledila prva resna priložnost na tekmi. Po lepi podaji je Maroša iz roba kazenskega prostora sprožil strel v levi spodnji kot domačih vrat, vendar je vratar z zadnjimi močni uspel žogo izbiti. V 20. minuti je Škaper uspel odvzeti žogo domačemu igralcu in jo spraviti do Tkalca, ki je streljal iz kakih 20 metrov, vendar je bil vratar na mestu. V 28. minuti je na desni strani žoga prišla do Botjaka, ki je preigral domačega igralca in potegnil proti sredini, nato pa lepo podal proti Maroši, ki je iz roba kazenskega prostora le za las streljal mimo gola. V 30. minuti je po gužvi v domačem kazenskem prostoru iz kakšnih 10 metrov Tkalec streljal naravnost v vratarja. Domačini so si iz protinapadov pripravili nekaj obetavnih priložnosti, vendar je beltinska obramba bila na mestu. Najbolj obetaven protinapad so izvedli v 40. minuti, ko je po izbiti žogi domači napadalec krenil s sredine igrišča sam proti golu, ter iz kakih 20 metrov poskušal poslati žogo čez vratarja Kuzmo, vendar mu je Kuzma namero preprečil.

Po odmoru so Beltinci spet pritisnili domačine na svojo polovico. V 47. minuti je po podaji v kazenski prostor Tkalec streljal čez gol. Rakičan je odgovoril s protinapadom. Iz roba kazenskega prostora je streljal Govajs, Kuzma je strel s težavo odbil v kot. Nato so si proložnosti sledile kot po tekočem traku. Najprej je Maroša z glavo iz bližine bil preveč nenatančen. V naslednjem napadu je Hartman iz roba kazenskega prostora streljal čez gol. S strelom z leve strani je poskušal tudi Škaper, vendar je vratar uspel žogo odbiti. V 67. minuti je po desni strani prodiral Sreš ter poslal uporabno žogo pred gol, kjer je Maroša nastreljal domačega branilca.

Nato je sledila prva menjava. Poškodovanega Botjaka je zamenjal Tkalec Matej. V 71. minuti je Tkalec J. na levi strani lepo podaljšal do Smodiša, ki je poslal žogo pred domača vrata. Do strela je iz kakih 7 metrov prišel Maroša, vendar je žoga za las zletela mimo leve vratnice. Maroša je po tej zapravljeni priložnosti zapustil igrišče, zamenjal ga je Krauthaker.

Omenimo še priložnost Jerneja Tkalca pet minut pred koncem, ko je po predložku brata Mateja, z glavo iz bližine poslal žogo v naročje domačega vratarja, ter Smodiša ki je v sodnikovem podaljšku po odbiti žogi pravtako nastreljal vratarja.

Igralcem Rakičana je uspelo zdržati pritisk do konca tekme in se tako veseliti pomembne točke v boju za obstanek. Žuti so pa s to tekmo izgubili dve točki v boju za naslov prvaka. Mura se je po zmagi nad Gradom tako spet približala na 9 točk zaostanka.