Ponedeljek, 11.04.2016

Žuti ostajajo vladarji markovskega derbija!

Zmaga 3:1 na markovskem derbiju nam sedaj prinaša že kar 11 točk prednosti pred drugim mestom na 3.SNL vzhod.

ND LUŠT BELTINCI 3:1 NK ODRANCI Tkalec (12.) Kovač (23., 56'); Gostan (59.)

Pa smo jo dočakali. Tekmo sezone, ki zadnja leta dokazuje, da je pravi derbi 3.SNL vzhod. V lepem vremenu se je v Športnem parku Beltinci zbralo okrog 1000 gledalcev. Naša ekipa je začela s standardno postavo, sprememba je bila le na enem položaju: poškodovanega Pavla in kaznovanega Šnajderja je na desni strani v obrambi nadomestil kar vezist Mitja Botjak.

Žuti so v tekmo vstopili zelo napadalno in pritiskali naspotnika v njihov kazenski prostor že od prve minute. To se jim je obrestovalo že v 12. minuti, ko se je Maroša sam znašel pred vratarjem Raduho in nesebično podal do Jerneja Tkalca, ki je na veliko navdušenje polnega stadiona zadel za 1:0.

Na derbiju je premierno prvič v tej sezoni od prve minute začel tudi povratnik Milko Kovač in te odločitve nikakor ne gre obžalovati. V 23. minuti je Sreš z lepo globinsko podajo našel Kovača, ki se je spet sam znašel pred Raduho in prvič po povratku zadel za Žute. V 56. minuti je še enkrat udarila ista naveza. Sreš je s podajo s kota našel Kovača, ki je rutinirano povišal na 3:0. Par minut pozneje so Odranci po napaki obrambe in napačni podaji znižali na 3:1, strelec zadetka je bil Roman Gostan.

Prednost v prvenstvu je sedaj velika, ampak še nikakor odločilna. Fantje naslednjo tekmo 3.SNL igrajo v Rakičanu, še prej pa v sredo odhajamo na gostovanje v Ljutomer. Tam bo ob 16.30 uri potekalo polfinale pokala MNZ Murska Sobota. Tekma bo imela več pomenov. Kot prvo fantje odhajajo tja po finale in posledično uvrstitev v Pokal Slovenije, kot drugo pa so v tej sezoni klonili le v Prlekiji. Torej, cilj je jasen gremo PO ZMAGO IN FINALE!

LETOS ŽELIMO OBE LOVORIKI! FANTJE NAS POTREBUJEJO ZATO V SREDO VSI V LJUTOMER!