Torek, 13.08.2024

Florjanc pred prvo pokalno oviro: "V pokalu ni prostora za napake, gremo tekmo po tekmo!"

Po uspešno opravljeni nalogi v prvem prvenstvenem krogu, ko smo na kolena spravili zahtevnega tekmeca iz Grosuplja, nas že jutri čaka tudi prva pokalna ovira. V Radencih se bomo pomerili s tamkajšnjim četrtoligašem Radensko Slatino in iskali preboj v 1. krog Pokala Union.

Foto: Boštjan Rous

"V Beltincih se počutim odlično. Fantje so me zares dobro sprejeli in atmosfera je tako v slačilnici kot tudi v samem klubu zelo pozitivna. V Beltince sem prišel predvsem zaradi dobre ekipe in trenerja, s katerim sem v preteklosti že sodeloval in vem, da goji visoke ambicije," po nekaj tednih v beltinski šumi pravi 26-letni branilec Žan Florjanc, ki je v minuli sezoni nastopal za velenjski Rudar.

Na uvodni prvenstveni tekmi je v igri vstopil s klopi in bil priča razburljivemu zaključku srečanja, ki se je nato vendarle obrnil v prid žutim: "Uvodne tekme so vedno najtežje. Sploh v takšnih pogojih, ko tudi temperatura naredi svoje. Veseli smo, da smo ne glede na vse uspeli osvojiti tri točke in v novo sezono krenili z zmago."

Naslednja preizkušnja nas čaka jutri, ko se začenja novo pokalno tekmovanje. Tekmovanje, ki je žutim v lanski sezoni prineslo ogromno veselja in na koncu tudi razočaranja, saj nas je od velikega finala ločila zgolj loterija strelov iz najstrožjih kazni: "Lanski rezultat je bil res zavidljiv. V pokalu ni veliko prostora za napake. Najprej nas čaka srečanje z Radensko Slatino, kjer se zavedamo, da bomo morali biti stoodstotni. Gremo tekmo po tekmo in v kolikor bomo vsako odigrali na nivoju, lahko uvrstitev iz prejšnje sezone z nekaj sreče tudi presežemo."