Ponedeljek, 05.08.2024

Štrakl pred začetkom prvenstva: "Pričakovanja so visoka, želimo izboljšati rezultat iz lanske sezone!"

Poletne priprave so končane, pred strokovnim štabom in igralci je sedaj le še zadnji teden, v katerem so vse misli usmerjene proti sobotnemu tekmecu. Žuti bomo v prvem krogu nove sezone na domači zelenici gostili peto ekipo lanskega prvenstva Brinje Grosuplje. Pred ponedeljkovim treningom smo se o pričakovanjih pred novo sezono pogovarjali z Vitom Štraklom.

Foto: Boštjan Rous

"Za nami so fizično naporne priprave, vendar menim, da smo jih uspešno opravili. Imeli smo zahtevne tekme, ki smo jih po po mojem mnenju, opravili z odliko," se je na opravljene poletne priprave uvodoma ozrl Vito Štrakl, ki je prepričan, da bo kljub številnim kadrovskim spremembam beltinska ekipa znova kakovostna: "Prišlo je do kar nekaj odhodov in prihodov, toda najbolj pomembno je, da smo se hitro povezali ter da se razumemo med sabo tako na igrišču kakor tudi izven njega. Mislim, da je klub kadroval zelo dobro in s tem pokazal, kam cilja v novi sezoni."

Vstop v prvenstvo ne bo enostaven, že na prvi tekmi žute čaka obračun z Brinjem Grosupljem, katerega v lanski sezoni nismo uspeli premagati: "Pričakovanja pred novo sezono so visoka tako s strani igralcev kot tudi s strani strokovnega štaba in nenazadnje tudi kluba samega. Želimo izboljšati rezultat iz lanske sezone! Zavedamo se, da nas že v soboto čaka zahtevna preizkušnja proti Brinjam, saj so vse ekipe trenutno še neznanke. O nasprotniku ne vemo veliko, vendar moramo biti osredotočeni le nase in dati sto odstotkov, da tri točke ostanejo v Beltincih," je še zaključil 22-letni branilec.