Sobota, 29.06.2024

Poslavljata se dolgoletna člana žutih Kaučič in Zorman, še nekaj igralcev bo svojo priložnost iskalo drugje

Po Luki Pihlerju se od žutih poslavljata še dva igralca, ki sta dolgo časa nosila beltinski dres in se v njem uveljavila na članskem nivoju. Alan Kaučič in Maksimiljan Zorman v prihodnje več ne bosta igrala pod taktirko trenerja Damjana Gajserja. Poleg njiju se od žutega dresa poslavljajo še Bruno Bujan, Henrik Nerguti, Jakov Katuša in Jan Bruno Kralj. Na posojo se bo odpravil Blaž Baligač.

Foto: Boštjan Rous

Alan Kaučič je v štirih sezonah pri Beltinčanih odigral 75 uradnih tekem ter zabil štiri zadetke, Maksimiljan Zorman, ki se je v beltinsko šumo preselil še sezono prej, pa je skupno zbral 96 uradnih nastopov v žutem dresu in dosegel šest zadetkov. Oba sta se po zaključenem mladinskem stažu pri soboški Muri preselila v Beltince, kjer sta dobila priložnost in se uveljavila na članskem nivoju, to poletje pa sta sklenila, da je čas za nov korak na njuni nogometni poti.

Treningov v beltinski šumi niso pričeli niti Bruno Bujan, Jakov Katuša, Henrik Nerguti in Jan Bruno Kralj, s katerimi se klub ni dogovoril o nadaljnjem sodelovanju. Blaž Baligač se bo odpravil na posojo.

Ivan Težački, Tarik Bagola, Nenad Ignjič, Patrik Jug in Gašper Černe, ki so minulo sezono igrali v žutem dresu kot posojeni igralci pa so se vrnili v svoje klube.