Četrtek, 28.03.2024

Sporočilo bivšega kapetana pred derbijem: "Derbiji so zmeraj posebni, Beltinci imajo pravi DNK in srčnost!"

Pred sobotnim spektaklom, ki bo napolnil tribune lendavskega Športnega parka, smo se pogovarjali z zelo zanimivim sogovornikom. Če kdo ve, kako je igrati takšne derbije in jih zmagati, je to Patrik Raduha, ki se je pred leti je ob zmagi nad Nafto 1903 poslovil od žutega dresa, katerega je nosil štiri sezone. Sedaj pošilja besede spodbude in nasvete svojim nekdanjim soigralcem.

Foto: Boštjan Rous

"V svoji karieri sem igral tako za Nafto 1903 kot za Beltince, zato vem, da se te tekme razlikujejo od ostalih. To je velik derbi, ki se razlikuje od ostalih derbijev po Sloveniji. V Prekmurju je to drugače, saj se tu že en teden prej govori samo o tekmi, ki bo sledila ob koncu tedna. Napetost narašča iz dneva v dan, navijači imajo povsod v mislih zgolj obračun, ki bo na sporedu. Prepričan sem, da bo v soboto ogromno gledalcev ter da bomo priča pravemu spektaklu. Takšne tekme je res posebno igrati," se je svojih odigranih derbijev spomnil Patrik Raduha, ki sedaj igra v domačih Odrancih.

"Ta derbi za Prekmurje pomeni veliko. Iz svojih izkušenj vem, da če zmagaš derbi, dobiš pomembno samozavest za naprej, veliko lepše je iti na kavo ali po ulici, ko ti ljudje čestitajo. Nikoli pa ne smeš poleteti v nebo, saj se ti to lahko hitro vrne na naslednjih tekmah. Prvenstvo je dolgo, zato je potrebno ves čas biti zbran in na tleh," je nadaljeval in dodal komentar, kako trenutno vidi zasedbo žutih skozi oči opazovalca: "Ekipa Beltincev me sploh ni presenetila, ker vem, da trener Gajser opravlja odlično delo. Že, ko sem sam nosil žuti dres, sem opazil, da se je z njegovim prihodom spremenilo ogromno. Menim, da je on glavni krivec v pozitivnem smislu, da so Beltinci tu, kjer so sedaj. Je pravi strokovnjak, profesionalec in točno ve kaj dela. Zelo sem vesel zanj in za ekipo, da je uspel pokazati znanje, ki ga ima."

Sobotna tekma ne bo posebna zgolj, ker gre za tradicionalni derbi, temveč tudi zato, ker se obe ekipi borita za naslov prvaka v 2. SNL: "Beltinci se nahajajo v odlični poziciji in sami odločajo o svoji usodi. Menim, da ima ta ekipa pravi DNK, srčnost in borbenost. Fantje so že dolgo časa skupaj in igrajo dobro. Imajo vse, kar potrebujejo za končni uspeh. Marsikdo jih morda ni pričakoval tako visoko kot so, za mene osebno pa ti uspehi niso nobeno presenečenje. Igralcem in trenerju sporočam, da se v soboto v tekmo podajo hrabro - imate vse, da dobite ta derbi!"

Vstopnice za sobotni obračun pod lendavskimi griči grejo kot po tekočem traku. V Športnem parku Lendava bo veliko število beltinskih navijačev, ki jih na derbi vabi tudi Raduha: "Ob tej priložnosti bi rad pozdravil vse navijače žutih. Želim jih videti v čim večjem številu v Lendavi, da skupaj z ekipo poskušajo priti do velike zmage. Pred navijači je zmeraj lepše igrati. Vem, da vas bo v Lendavi ogromno - bodite glasni in pomagajte ekipi do zmage!"