Petek, 15.03.2024

Pihler pred odhodom v Bilje: "Vsi verjamemo, da imamo najboljšo ekipo v ligi in da lahko samozavestno napadamo prvo mesto!"

Po napornem uvodnem tednu, ko smo bili na delu kar trikrat, so se sedaj varovanci Damjana Gajserja vključno z nadomestnim kapetanom Luko Pihlerjem nekoliko mirneje uspeli pripraviti na še eno dolgo gostovanje na Primorskem. Pred sobotnim odhodom v Bilje smo se pogovarjali prav z beltinsko desetico iz Bunčan.

Foto: Boštjan Rous

"V soboto nas čaka tekma z vedno neugodnim Biljem. Pričakovanja so podobna kot pred vsako tekmo, vsi v ekipi si želimo zmage in bomo za to naredili vse. Vemo pa, da bo tekma zelo težka, saj je ekipa Bilj zelo trda in čvrsta, na roko pa nam ne gre niti igrišče, ki po navadi ne dopušča načina igre, ki nam leži. Zato bomo morali pokazati še več srčnosti in borbe, če želimo tri točke pripeljati nazaj v Beltince," pred gostovanjem pri Biljah pravi beltinski vezist, ki ga trener Gajser v letošnji sezoni večkrat uporabi tudi povsem v napadu.

Ritem tekem žutim spomladi ne bo prizanašal, toda to je hkrati privilegij, saj Beltinčani ostajamo v boju tako za naslov v prvenstvu kot tudi za pokalno lovoriko, kjer cilji ostajajo prav tako visoki: "Vstopamo v zadnjo tretjino prvenstva in cilj je jasno postavljen. To je prvo mesto v prvenstvu in priti čim dlje v pokalu, kjer nam je roko na srce bil žreb kar naklonjen."

"Ekipa je v spomladanskem delu sezone odlična, kljub temu, da nas je zapustilo nekaj pomembnih členov. Ne glede na to še vedno vsi verjamemo, da imamo najboljšo ekipo v ligi in da lahko samozavestno napadamo prvo mesto. Jaz osebno sem v to prepričan in mislim, da lahko premagamo vsakega tudi v pokalnem tekmovanju in pripravimo senzacijo še tam," je še zaključil Luka Pihler, ki si bo s soigralci prizadeval, da ponovno razveseli navijače in domov prinese vse tri točke.