Sreda, 06.03.2024

Gajser pred pokalnim izzivom in nadaljevanjem prvenstva: "Ni vse v denarju! Mi resda nimamo, kar imajo drugi, a oni nimajo, kar imamo mi!”

V pričakovanju današnjega obračuna z Ljutomerom, ki bo dal potnika v četrtfinale Pokala Pivovarne Union, se je glavni trener Damjan Gajser pogovarjal z novinarjem edinega slovenskega športnega dnevnika EkipeSN Robertom Balantičem in med drugim pojasnil razloge za uspešne nastope njegove ekipe v letošnji sezoni.

Foto: Boštjan Rous

"Moram pohvaliti igralce za pristop, ki so ga pokazali, prav tako kot za karakter. Po zgodnjem zaostanku se je v tako zahtevnih razmerah na razmočenem igrišču težko pobrati. Vsi so prispevali svoj delež. Tako tisti, ki so sestavljali začetno enajsterico, kot tisti, ki so prišli v igro s klopi," se je na zadnje gostovanje v Tolminu uvodoma ozrl glavni trener žutih.

Junak srečanja na Primorskem je bil nekoliko presenetljivo Denis Leban, ki se je izkazal z dvema zadetkoma: "V preteklem obdobju je imel preglavice s poškodbo, zato ni bil predviden za nastop, a ko sem videl, kakšna je zelenica, sem se ob razmišljanju, da bi njegova hitrost lahko prišla do izraza, odločil, da ga bom poslal v ogenj. Takoj po prihodu na prizorišče sem mu dejal, naj se ustrezno pripravi. Bil je zelo dober, tako kot vsi ostali. Ni nam bilo lahko, ampak zmagali smo popolnoma zasluženo. Imeli smo kar nekaj priložnosti, dvakrat smo zadeli tudi okvir vrat. Nadvse sem vesel, da so fantje imeli pravšnji značaj. O tem govorim že kar nekaj časa, a zdaj sem še bolj prepričan, da imamo šampionsko držo. Verjamem, da bomo ob odličnem ozračju v slačilnici v takšnem slogu nadaljevali. Ne vidim razloga da ne bi, igralcem popolnoma zaupam. Obenem močno upam, da so tudi sami dojeli, da moje besede v prejšnjih mesecih niso bile prazne. Vseskozi sem jih prepričeval, da dobro delo, ki ga opravljajo na treningih, mora obroditi sadove," je v pogovoru za športni dnevnik EkipaSN dejal glavni trener Damjan Gajser.

Po zmagi nad Tolminom smo se žuti vrnili na vodilni položaj na ligaški razpredelnici: "Že jeseni sem poudarjal, da je Gorica kandidatka za vrh. Zaradi velikosti kluba, infrastrukture, tradicije ... Navsezadnje govorimo o štirikratnih prvakih, ki so vmes poskrbeli še za finančno stabilnost, ima jo tudi Nafta. Mi se glede tega z njima ne moremo primerjati, lahko se le na igrišču. Tukaj nikomur ne priznavamo, da je boljši od nas. A tudi na ostalih področjih se vodilni možje na čelu s predsednikom na vso moč trudijo, da bi nam zagotovili ustrezne pogoje. Vse čast jim za to. Delamo pač v razmerah, ki si jih trenutno lahko privoščimo, ampak finančna sredstva niso odločilnega pomena. V športu so še kakšne druge stvari. Mi resda nimamo, kar imajo drugi, a oni nimajo, kar imamo mi. Prepričan sem, da bomo z igralci dokazali, da ni vse v denarju. Da lahko odloča tudi igrišče in verjamem, da bo to zmagalo."

Gajser, ki na klopi Beltincev sedi tretjo sezono, je prepričan v uspeh žutih, ne glede na to, da je v zadnjih urah prestopnega roka ostal brez najboljšega strelca jesenskega dela sezone: "Čeprav so nam najboljšega strelca povsem nenadejano dobesedno "ukradli", povrhu nismo imeli več časa, da bi se primerno odzvali, bomo dokazali, da ni vse v denarju. Aktivirali smo nekatere notranje rezerve in po najboljših močeh si bomo prizadevali, da bi bili pri tem uspešni."

Na koncu se je beltinski strateg ozrl še proti današnjemu pokalnemu obračunu z Ljutomerom: "Prednost namenjamo prvenstvu, vendar imamo tudi v pokalu visoke ambicije. Resno smo se lotili priprave na tekmo. Ničesar nočemo prepustiti naključju, zato sem si tudi sam ogledal zadnjo prijateljsko preizkušnjo Ljutomera. Spoštujemo tekmece, s katerimi smo lani imeli neprijetno izkušnjo, a menim, da je bilo to zgolj naključje. Kakovost je na naši strani in pričakujem, da bomo to potrdili in napredovali v naslednji krog."