Četrtek, 28.12.2023

Janez Breznik, predsednik kluba: "Do konca je še daleč, a želimo si biti na vrhu!"

Ob izteku leta 2023 je predsednik našega kluba g. Janez Breznik opravil intervju z novinarjem tednika Pomurski šport in povzel dogajanje v prvi polovici sezone 2023/24 ter se ozrl na nadaljevanje, ki sledi kmalu po prehodu v novo leto.

... o uvrstitvi po koncu jesenskega dela sezone

"Z uvrstitvijo po koncu jesenskega dela sezone smo lahko zadovoljni, saj zaostajamo le za lendavsko Nafto 1903. Nekoliko smo sicer razočarani nad izidi nekaterih tekem, saj smo bili na njih boljši nasprotnik, smo tudi vodili, a na koncu ostali praznih rok. Nihče nas ni nadigral in po mojem mnenju bi lahko imeli vsaj 4 ali 5 točk več, če bi nam malo pomagala tudi sreča. Da ekipa igra tako dobro je prav gotovo zaslužen glavni trener Damjan Gajser s svojim pomočnikom Blažem Krauthakerjem in trenerjem vratarjev Dejanom Gumzarjem ter v veliki meri igralci, ki so pokazali, da so prava ekipa in pa seveda vsi ostali v klubu, ki skrbijo, da vse poteka tako kot treba."

... o gledalcih v beltinski šumi

"Z obiskom na tekmah smo lahko zadovoljni, imamo pa v tem segmentu še kar nekaj rezerve. Želel bi si, da bi na naše tekme prihajalo še več gledalcev. Smo pa na naše navijače ponosni, saj nas spremljajo tudi na gostovanjih, kar nogometašem in tudi vsem nam v klubu veliko pomeni. Res bi se jim rad zahvalil za njihovo odlično in športno navijanje."

... o ciljih kluba v nadaljevanju prvenstva ter kandidatih za vrh

"Nadaljevanje prvenstva bo zelo zanimivo. Pričakujem, da bomo zadržali drugo mesto, če bo kaj več, pa toliko boljše. Prvi favorit za za končni naslov prvaka je v tem trenutku Nafta 1903, ne gre pa pozabiti niti na Gorico, Primorje in seveda nas."

... o delu z mlajšimi selekcijami kluba

"V Nogometni šoli Aluvar Beltinci imamo že več kot 200 otrok. S selekcijama U15 in U17 nastopamo v drugi slovenski ligi, z mladinci pa smo na dobri poti, da se vanjo uvrstimo. Nedavno smo organizirali tradicionalni Miklavžev turnir, ki se ga je udeležilo kar 74 ekip. Vse pohvale vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali, da je vse potekalo po planu. Pohvale s strani drugih klubov ob odlični organizaciji nam dajejo zagon za naprej."

... o obnovah v Športnem parku Beltinci

"Nekatere stvari so se že uredile, nekaj še urejamo, saj želimo, da bi se igralci v klubu še bolje počutili. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil lokalni skupnosti z gospodom županom Viragom na čelu."

... ob izteku leta 2023

"Nogometašem: veliko dobrih iger in čim manj poškodb, da bi uresničili svoje športne želje! Vsem športnikom: veliko športnih uspehov, da dosežejo zastavljene cilje! Navijačem: čim več veselja ob uspehih športnikov za katere navijajo! Športnim delavcem: še naprej veliko entuziazma pri njihovem delu, ter zadovoljstva ob uspehih za katere se trudijo skupaj s športniki! Vsem pa: naj bo v letu 2024 srečnih trenutkov čim več. Odpirajmo vrata, lovimo sanje! Bodimo dobri drug do drugega."

Celotni pogovor s predsednikom si lahko preberete v tiskani izdaji Pomurskega športa.