Petek, 29.12.2023

Intervju z vodjo NŠ Simonom Baligačem: “Naša nogometna šola šteje čez 200 otrok”

Pred iztekom leta 2023 smo se o dosežkih in ciljih mladinske nogometne šole pogovarjali z vodjo NŠ Aluvar Beltinci Simonom Baligačem, za katerim je pred kratkim izpeljan jubilejni 10. Miklavžev turnir. Baligač ob enem vodi tudi kadetsko ekipo, s katero se bori za obstanek v 2. SKL/U15 ter mladinsko ekipo, s katero si prizadeva uvrstitve med drugoligaše.

… o pred kratkim izpeljanem Miklavževem turnirju

Naš že 10. tradicionalni Miklavžev turnir je bil uspešen v vseh pogledih. Število ekip je bilo rekordno, saj je nastopalo 74 ekip iz Slovenije in Hrvaške. Organizacija turnirja je bil vrhunska in zahvala zato gre direktorju NŠ, članom UO, staršem, donatorjem in vsem, ki so nam pomagali izpeljati ta turnir. 10. Miklavžev turnir je dokazal, tisto kar trdim že dolgo, da so v delo NŠ Aluvar Beltinci vpeti izjemno izkušeni in dobrosrčni ljudje, ki skrbijo, da imajo naši igralci čim boljše pogoje za razvoj in delo.

… o delu v mlajših selekcijah od U7 do U11

V teh starostnih kategorijah delo poteka po začrtanem učnem načrtu. Trenerji, njihovi pomočniki in tehnični vodje se vsak trening trudijo, da igralci osvajajo potrebno nogometno znanje in imajo tisto kar potrebujejo maksimalno na razpolago.

… o delu v tekmovalnih selekcijah od U12 do U19

V letu, ki se izteka, je bilo najbolj pestro prav v tekmovalnih selekcijah. S selekcijo U17 smo si zagotovili igranje v kvalifikacijah za združeno 2. SKL/U15, kjer smo premagali Rogaškon in se uvrstili med drugoligaše. To je bil plod dobrega dela na treningih in dobro postavljenih temeljev od začetka NŠ Aluvar Beltinci. Sedaj pa moramo poskrbeti še za nadgradnjo tega uspeha in si zagotoviti obstanek v drugi ligi, kar je za novince vedno težka naloga.

… o ostalih dosežkih in viziji nogometne šole

Po mojem mnenju, je največji dosežek to, da smo z dobrim delom na treningih in dobro organizacijo ob igrišču povečali število otrok, ki trenira v NŠ Aluvar Beltinci. Od ustanovitve pred dvema letoma in pol pa do sedaj smo iz 120 otrok uspeli število dvigniti čez 200 otrok, ki redno obiskuje treninge naše nogometne šole. Pohvaliti je potrebno zelo dobro sodelovanje vseh 5 klubov ustanoviteljev NŠ Aluvar Beltinci (NK Lipa, NK Gančani, ND Beltinci, NK Ižakovci in NK Dokležovje), ki redno skrbijo, da imajo naši igralci čim boljše pogoje za treninge. V prihodnosti imamo cilje, da dvignemo šolo še na višjo organizacijsko raven, da zagotovimo in dvignemo strokovno delo na treningih, da se z selekcijo U19 uvrstimo v 2. SML vzhod in da si zagotovimo obstanek v 2. SKL/U15.

Foto: Boštjan Rous