Sreda, 23.09.2015

Prva zmaga na derbiju

Tokratni "El Classico" se je pred 1000 gledalci končal z 0:2 v korist Žutih. Režiser zmage bil Jernej Tkalec, najboljši strelec lige.

Končno smo jo dočakali - prvo zmago na derbijih z Odranci.

V preteklosti smo videli 6 derbijev. Štirikrat so slavili Odranci, dvakrat pa je bilo neodločeno. Tokrat pa so Žuti prekinili Odranski niz neporaženosti na medsebojnih srečanjih.

Obe ekipi sta v srečanje stopili zelo previdno. Po začetnem otipavanju, so pobudo na igrišču prevzeli Beltinci ter si v 11. minuti pripravili prvo resno priložnost. S strelom z roba kazenskega prostora je poiskušal Tkalec, vendar je žoga zletela mimo vrat. Odranci so si prvo resno priložnost pripravili v 18. minuti, ko je po gneči v kazenskem prostoru domači igralec iz bližine nastreljal vratarja Kuzmo. V 27. minuti je iz roba kazenskega prostora ponovno meril Tkalec, vendar je vratar Raduha uspel ubraniti strel. Tri minute za tem je iz prostega strela iz kakih 20. metrov poskušal Tkalec, vendar se je domači vratar izkazal z odličnim posredovanjem.

Žuti so postopoma začeli potiskati Odrance na svojo polovico. Do spremembe izida bi skoraj prišlo v 39. minuti, ko je Horvat potegnil po levi strani, lepo preigral domačega obrambnega igralca ter nato iz kakih 13. metrov ustrelil proti golu. Žoga je zadela vratnico in se odbila na desno stran, do presenečenega Tkalca, ki je žogo poslal mimo vrat.

Tri minute pozneje je po hitrem napadu po desni strani spet pobegnil Horvat, ki je poslal lep predložek na prvo vratnico do Tkalca, kateri je lepo meril z glavo in premagal domačega vratarja. Prvi polčas je tako končal z zasluženih 0:1 v korist Žutih.

Drugi polčas se je začel tako, kot se je prvi končal - z ofenzivo naše ekipe. Domača mreža se je ponovno zatresla v 51. minuti, ko je po desni strani prodiral Smodiš, ki je poslal lep predložek v kazenski prostor direktno do Tkalca. Ta pa je iz kakih osmih metrov rutiniramo poslal žogo za hrbet domačega vratarja.

Do konca tekme so si Žuti pripravili še nekaj lepih priložnosti za povišanje rezultata. Na drugi strani pa si Odranci razen prečke v 78. minuti niso uspeli pripraviti nobene resne priložnosti.

Po 90. minutah je tako ostalo pri rezultatu 0:2. Žuti še tako naprej ostajajo na prvem mestu, brez oddane točke. Prednost pred drugouvrščenimi Odranci se je tako povišala na 6 točk.