Četrtek, 27.04.2023

V Lendavo po prekinitev niza, ki traja od leta 2014: Nafta 1903 gosti prekmurski derbi!

Do konca sezone nas ločijo še štiri tekme, brez dvoma pa bo že naslednja najbolj odmevna med vsemi. Žuti se v nedeljskem večeru odpravljamo v lendavski Športni park, kjer nas čaka prekmurski derbi z Nafto 1903. Lendavčane smo v beltinski šumi nazadnje ugnali lansko jesen, na zmago pod lendavskimi griči pa čakamo že vse od leta 2014.

Foto: Boštjan Rous

FORMA

Nafta 1903 je na osmih spomladanskih obračunih vknjižila eno zmago, dva remija ter pet porazov. Lendavčani so bili boljši le od velenjskega Rudarja, ki so ga doma ugnali s 4:2, do točke pa so prišli na tekmah z Aluminijem in Fužinarjem. V prejšnjem krogu so po prejetem zadetku v zaključku srečanja izgubili v Slovenski Bistrici.

LESTVICA

Po porazu v Slovenski Bistrici so Lendavčani padli v spodnjo polovico ligaške razpredelnice. Sedaj zasedajo osmo mesto s 33 točkami. Beltinčani imamo na trdno zasidranem petem mestu šest točk več. Prav toliko pa zaostajamo za četrto Ilirijo 1911.

NASPROTNIK

Po zadnjem porazu je prišlo do spremembe na klopi Nafte 1903. Po letu in pol se je od kluba poslovil glavni trener Gabor Boer, njegovo mesto pa je zasedel Nizozemec Julian Jenner, ki je pred tem deloval v madžarskem ZTE-ju. Jenner bo v nedeljo debitiral v vlogi glavnega trenerja, saj je doslej v svoji karieri deloval le kot pomočnik. Najboljši strelec Lendavčanov v tej sezoni je Stjepan Oštrek, ki je trenutno pri sedmih zadetkih, s šestimi pa mu sledi Bence Szabo.

MEDSEBOJNE TEKME

Moštvi sta se v mlajši zgodovini klubov srečali na 14 medsebojnih obračunih, rezultatski izkupiček pa je poravnan. Tako Nafta 1903 kot Beltinci sta se veselila sedem zmag, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Zadnja dva obračuna, ki sta se odvijala v beltinski šumi sta pripadla žutim. Nazadnje v letošnji sezoni, ko smo pred 1.500 gledalci spremljali izredno zanimiv derbi, ki je postregel s sedmimi zadetki. Za zmago Beltincev s 4:3 so se med strelce tedaj vpisali Henrik Nerguti, Robert Čakš, Gal Grobelnik in David Đurak. Zanimiv podatek pa je, da je naša ekipa precej manj uspešna na derbijih, ki so odigrani v Športnem parku Lendava. Tam smo se žuti zmage nazadnje veselili oktobra 2014, ko sta za tri točke v 9. krogu 3. SNL vzhod poskrbela Jernej Tkalec in Tomaž Krauthaker.

DELEGIRANJE

Glavni sodnik derbija, ki se bo pričel v nedeljo, 30. 4. 2023 ob 20:00 uri v Športnem parku Lendava, bo Damjan Novarlić, njegova pomočnika bosta Aljaž Holcman ter Kevin Majcen, naloge delegata pa bo opravljal g. Miroslav Mužar. Srečanje si bo možno ogledati tudi v neposrednem prenosu na televiziji Sportklub. Domači bodo v srečanje krenili brez kaznovanih Oliverja Dinnyesa in Botonda Gergelya, Damjan Gajser pa na drugi strani s svojimi varovanci nima teh težav.

IZJAVA IGRALCA

Marin Rantaša pred nedeljskim spektaklom pod lendavskimi griči:

"Z domačo zmago prejšnji konec tedna smo začeli nov niz, ki ga želimo v Lendavi nadaljevati. Na tekmo z Nafto 1903 se pripravljamo kot na vsako drugo, se pa zavedamo, kaj ta tekma pomeni za to okolje in navijače. Vabim vse privržence žuto-plavih, da nas v čim večjem številu podprete na gostovanju v Lendavi in nam s svojim navijanjem pomagate priti do vseh treh točk ter da skupaj prekinemo sušo, ki traja že 8 let in pol."

PARI 27. KROGA

Rogaška - Bilje (petek, 17:00)

Krško - Krka (petek, 17:00)

Fužinar - Rudar Velenje (sobota, 17:00)

Triglav Kranj - Kety Emmi & Impol Bistrica (sobota, 17:00)

Aluminij - Roltek Dob (sobota, 17:00)

Ilirija 1911 - Primorje eMundia (sobota, 17:00)

Brinje Grosuplje - Jadran Dekani (nedelja, 17:00)

Nafta 1903 - Beltinci Klima Tratnjek (nedelja, 20:00)