Petek, 21.04.2023

Doma proti rezultatsko najuspešnejši ekipi pomladi: V beltinski šumi pričakujemo Brinje Grosuplje

Po porazih na dveh zahtevnih preizkušnjah proti vodilnima ekipama v ligi, se žuti tokrat pripravljamo na naslednji izziv, ki bo spet vse prej kot enostaven. V beltinsko šumo prihaja Brinje Grosuplje, ki spomladi igra v sijajni formi in je na lestvici spomladanskega dela sezone na prvem mestu. Pred tekmo smo se pogovarjali z Vitom Štraklom.

Foto: NK Brinje

FORMA

Brinje je v pomlad krenilo z nekoliko presenetljivo zmago nad vodilno Rogaško, v nadaljevanju prvenstva pa je dokazalo, da ta zmaga ni bila noben slučaj. Na skupno sedmih spomladanskih obračunih so varovanci trenerja Markoviča slavili šestkrat (ob Rogaški so premagali še Rudar Velenje, Nafto 1903, Triglav Kranj, Fužinar in Bistrico), premoč so morali priznati le Aluminiju.

LESTVICA

Beltinčani tudi po porazu v Kidirčevem ostajamo na petem mestu. Za četrto Ilirijo 1911 zaostajamo šest točk, pred zasledovalci pa imamo dve točki prednosti. Brinje, ki je ob koncu jeseni zasedalo dno ligaške razpredelnice pa se je po odličnem nizu rezultatov povzpelo na osmo mesto in za našo zasedbo zaostaja zgolj še tri točke.

NASPROTNIK

Moštvo Gorana Markoviča, ki spomladi igra kot prerojeno, nima izrazitega strelca. Največ zadetkov je dosegel Milan Đajič, ki je mrežo nasprotnikov jeseni zatresel štirikrat, pozimi pa je klub zapustil. Omeniti velja vratarja Davida Šugića, ki je skupaj s svojo obrambno linijo spomladi kar šestkrat na sedmih tekmah ohranil mrežo nedotaknjeno.

MEDSEBOJNE TEKME

Moštvi sta se doslej srečali le na eni medsebojni tekmi. V jesenskem delu sezone je Gal Grobelnik iz najstrožje kazni poskrbel, da smo se žuti iz gostovanja v Grosuplju vrnili z vsemi tremi točkami.

DELEGIRANJE

Srečanje, ki se bo pričelo v soboto, 22. 4. 2023 ob 16:30 uri v Športnem parku Beltinci bo sodil Jure Žagar, pomagala mu bosta Matej Vojska in Anej Kurež, naloge delegata pa bo opravljal g. Marjan Drvarič. V domači zasedbi ni kaznovanih igralcev, pri gostih pa bosta manjkala Nejc Klašnja in Anže Šparovec.

IZJAVA IGRALCA

Vito Štrakl pred domačo tekmo z Brinjami:

"Po dveh zaporednih porazih je čas, da se vrnemo nazaj na zmagovito pot. Brinje je trenutno najučinkovitejše moštvo spomladanskega dela sezone, kar potrjuje, da so kakovostna ekipa. Iz zadnjih dveh porazov smo se naučili, da moramo biti bolj potrpežljivi in konkretni v napadu ter zbrani v obrambi. Verjamem, da bomo ob bučni podpori s tribun in s tem, da vsak igralec da svoj maksimum, lahko prišli do uspeha. Vabim vse navijače, rumeno-modrih, da nas podprete na tekmi!"

PARI 26. KROGA

Jadran Dekani - Aluminij (petek, 16:30)

Primorje - Krško (sobota, 16:30)

Bilje - Ilirija 1911 (sobota, 16:30)

Beltinci Klima Tratnjek - Brinje Grosuplje (sobota, 16:30)

Kety Emmi & Impol Bistrica - Nafta 1903 (sobota, 16:30)

Rudar Velenje - Krka (nedelja, 16:30)

Roltek Dob - Rogaška (nedelja, 16:30)

Fužinar - Triglav Kranj (nedelja, 16:30)