Sobota, 15.04.2023

S številčno navijaško podporo v Kidričevo: Po točke proti edini neporaženi ekipi pomladi

Po porazu proti vodilni Rogaški, ki je prekinil dolg niz neporaženosti žutih, se naša članska zasedba sedaj odpravlja še na gostovanje k drugouvrščenemu Aluminiju, kjer nikakor ne bo brez podpore. V Kidričevo se odpravljata dva avtobusa navijačev.

Foto: Boštjan Rous

FORMA

Aluminij je po porazu žutih proti Rogaški edina neporažena ekipa letošnje pomladi v 2. SNL. Kidričani so na šestih tekmah dosegli tri zmage in tri remije. Nazadnje so se v Slovenski Bistrici izvlekli v 93. minuti, ko je Rok Frešer poskrbel za točko proti Kety Emmi & Impol Bistrici.

LESTVICA

Kidričani zasedajo drugo mesto, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za uvrstitev med slovensko elito. Šumarji po spodrsljaju v prejšnjem krogu za vodilno Rogaško zaostajajo štiri točke. Beltinčani ostajamo na petem mestu in lovimo četrto Ilirijo 1911, ki nam beži za tri točke.

NASPROTNIK

V zasedbi Roberta Pevnika najdemo Jakova Katušo, ki je pred dvema sezonama nastopal v beltinskem dresu, pred dobrim tednom dni pa je z zadetkom proti Kopru šumarje popeljal v polfinale Pokala Uniona. Najboljši strelec Aluminija je Nik Marinšek, ki je pri 15 zadetkih, s šestimi mu sledi Daniel Mikolaj Skiba, pri petih pa je spomladi zelo razpoloženi Marko Josip Čavara.

MEDSEBOJNE TEKME

Beltinčani smo se na drugoligaških zelenicah z Aluminijem doslej pomerili le enkrat. V jesenskem delu sezone sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Za žute sta zadela Alan Kaučič in Henrik Nerguti, mrežo Zvera pa sta zatresla Andraž Borovnik in Daniel Mikolaj Skiba

DELEGIRANJE

Obračun 25. kroga, ki se bo pred kamerami Sportkluba pričel v nedeljo ob 15:00 uri v Športnem parku Kidričevo, bo sodila naslednja sodniška trojka: Martin Matoša, Dejan Švarc in Jure Jamnik, vloga delegata pa bo v domeni g. Dejana Germiča. Srečanje bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov izpustil Luka Sočič.

IZJAVA IGRALCA

Alan Kaučič pred jutrišnjim gostovanjem v Kidričevem:

“Po zaključku dolgega niza neporaženosti in porazu proti Rogaški se zagotovo ne bo lahko pobrati, ampak naredili bomo vse, da se vrnemo in tak niz ponovimo. Za zmago proti Aluminiju bomo morali v primerjavi s prejšnjo tekmo biti še bolj zbrani v obrambi in bolj konkretni v napadu. Gremo pa definitivno po vse tri točke. Do uspeha bo toliko lažje priti ob pomoči naših navijačev, kateri nam bodo predstavljali še dodatno motivacijo.”

PARI 25. KROGA

Ilirija 1911 - Roltek Dob (petek, 17:00)

Krka - Primorje (petek, 18:00)

Nafta 1903 - Fužinar (petek, 18:00)

Triglav Kranj - Rudar Velenje (petek, 18:00)

Brinje Grosuplje - Kety Emmi & Impol Bistrica (sobota, 16:30)

Krško - Vitanest Bilje (sobota, 16:30)

Rogaška - Jadran Dekani (sobota, 16:30)

Aluminij - Beltinci Klima Tratnjek (nedelja, 15:00)