Nedelja, 09.04.2023

Na velikonočni ponedeljek obračun z vodilno ekipo lige: V beltinsko šumo prihaja Rogaška

Po nizu šestih zaporednih tekem brez poraza sta sedaj pred žutimi dve zelo zahtevni nalogi. Na velikonočni ponedeljek se bomo doma pomerili proti vodilni Rogaški, teden dni pozneje pa odhajamo na gostovanje k drugouvrščenemu Aluminiju. Pred jutrišnjo preizkušnjo smo se pogovarjali z Maksimiljanom Zormanom.

Foto: Boštjan Rous

FORMA

Slatinčani so pomlad odprli z nepričakovanim domačim porazom proti Brinju z 0:2, nato pa so v Pokalu Union najprej premagali prvoligaški Tabor, za tem pa v prvenstvu še lendavsko Nafto. Sledil je še en nepričakovan domači poraz s Triglavom, nato pa zmagi nad Fužinarjem in Slovensko Bistrico, s katerima so se črno-beli vrnili na vrh ligaške razpredelnice. Sredi prejšnjega tedna so spet nekoliko nepričakovano izgubili - v Pokalu Union jih je izločila Slovenska Bistrica, tako da so misli Drobnetovih varovancev sedaj popolnoma usmerjene zgolj v prvenstvo.

LESTVICA

Po zmagi nad Ilirijo 1911 smo se Beltinčani utrdili na petem mestu in za četrtimi Ljubljančani s tekmo manj zaostajamo za tri točke. Vodilna Rogaška ima na vrhu dve točki prednosti pred drugim Aluminijem ter osem pred tretjo Krko.

NASPROTNIK

Vodilni ekipi lige poveljuje Oskar Drobne, ki je na dobri poti, da Rogaško po dolgih letih ponovno vrne med slovensko elito. Najboljši strelec Slatinčanov je Nejc Gradišar, ki je trenutno pri 10 zadetkih, s sedmimi mu sledi Marko Musulin, enega manj pa je dosegel Anel Hajrić.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se doslej srečali na šestih prvenstvenih obračunih, od katerih so štirje pripadli Beltinčanom, dva pa Rogaški. V letošnji sezoni so bili Slatinčani na domačem terenu boljši s 3:1. Edini zadetek za žute je dosegel Filip Kosi.

DELEGIRANJE

Praznični obračun ekip iz vrha ligaške razpredelnice, ki se bo pričel v ponedeljek, 10. 4. 2023 ob 14:30 uri v Športnem parku Beltinci, bo sodil Aleksandar Matković, pomagala mu bosta Denis Horvat in Mitja Jonke, naloge delegata pa bo opravljal g. Slavko Režonja. Oba stratega bosta imela na voljo celoten kader, saj nimata kaznovanih igralcev.

OBVESTILO

Po koncu tekme navijače vabimo, da se še nekaj časa zadržite v Športnem parku Beltinci. Klub bo skupaj z navijači in sponzorjem tekme Catering Grubič poskrbel za manjšo pogostitev, ob enem pa se bodo pri glavnem šanku zbirale prijave za gostovanje v Kidričevem. Cena prevoza z navijaškim avtobusom znaša 10 EUR.

IZJAVA IGRALCA

Maksimiljan Zorman pred jutrišnjim obračunom s prvouvrščeno Rogaško:

"Po odličnem nizu rezultatov je vzdušnje v slačilnici zelo dobro. Mislim, da že dolgo časa ni bilo tako. Jutri nas čaka zahtevna tekma, menim namreč, da bodo gostje po izpadu iz pokala prišli zelo motivirani. So tudi pod večjim pritiskom, saj se borijo za naslov prvaka. Ampak mi se s tem ne obremenjujemo, tudi jutri si želimo osvojiti vse tri točke. Z dosedanjo igro in rezultati smo dokazali, da spadamo višje na ligaški razpredelnici, zato se sigurno ne bomo zadovoljili s petim ali šestim mestom. Navijači nam s svojim navijanjem in podporo lahko namenite dodaten veter v hrbet, zato vas vabim, da se v čim večjem številu odpravite v beltinsko šumo in da skupaj napademo še višja mesta!"

PARI 24. KROGA

Triglav Kranj - Nafta 1903 (petek, 18:00)

Bilje - Krka (sobota, 16:00)

Roltek Dob - Krško (sobota, 16:00)

Jadran Dekani - Ilirija 1911 (sobota, 16:00)

Beltinci Klima Tratnjek - Rogaška (ponedeljek, 14:30)

Rudar Velenje - Primorje (ponedeljek, 16:00)

Kety Emmi & Impol Bistrica - Aluminij (ponedeljek, 16:00)

Fužinar - Brinje Grosuplje (ponedeljek, 16:00)