Petek, 31.03.2023

V Ljubljani obračun sosedov na lestvici: Beltinčani napadamo četrto Ilirijo 1911

Pred žutimi je tretje spomladansko gostovanje. Po zmagi v Biljah in remiju v Novem mestu se tokrat Beltinčani odpravljamo v Ljubljano, kjer se bomo pomerili s sosedom na lestvici, Ilirijo 1911. Pred obračunom četrte in pete ekipe prvenstva smo se pogovarjali s Tilnom Ščernjavičem.

Foto: Boštjan Rous

UVOD V PRVENSTVO

Ilirija je s pomlajeno ekipo precej uspešno vstopila v spomladanski del sezone. Najprej so na domačem terenu z 2:0 ugnali lendavsko Nafto, nato pa so bili z enakim rezultatom v gosteh boljši še od Triglava. Tekmo 21. kroga s Fužinarjem so Ljubljančani preložili, v prejšnjem krogu pa so v Slovenski Bistrici klonili s 4:0.

LESTVICA

Po zmagi nad Krškim smo se Beltinčani utrdili na petem mestu prvenstvene lestvice in se hkrati približali četrti Iliriji. Naša zasedba je trenutno pri 33 točkah, Ljubljančani jih imajo pet več.

NASPROTNIK

Moštvo Ilirije, ki se je pozimi precej pomladilo, od začetka spomladanskega dela sezone vodi Robert Kopčič. Ljubljančanom se je pozimi pridružil le Žan Bracovič, precej več pa je bilo odhodov. Od Ilirije so se poslovili Tibor Gorenc Stanković, Tilen Mlakar, Marko Huč, Lan Piskule, Tomaž Kepič, Marko Brkić, Marko Klemenčič, Boris Bošnjović in Žiga Slaviček. Daleč najboljši strelec domačega moštva je izkušeni Matej Poplatnik, ki je letos že pri 16 zadetkih, z osmimi pa mu sledi Dejan Djermanović.

MEDSEBOJNE TEKME

Beltinčani smo se z Ljubljančani doslej na drugoligaških zelenicah srečali petkrat. Prva dva obračuna sta pripadla naši zasedbi, preostali trije pa so se končali brez zmagovalca. V 8. krogu letošnjega prvenstva se je srečanje v beltinski šumi končalo z izidom 1:1. Goste je v prednost popeljal Matej Poplatnik, za delitev točk pa je poskrbel Gal Grobelnik.

DELEGIRANJE

Sobotni obračun se bo na stadionu Ilirija pričel ob 16:00. Sodil ga bo Damjan Novarlić, njegova pomočnika bosta Jure Sužnik in Aljaž Holcman, naloge delegata pa bodo pripadale g. Marku Hafnerju. Domači bodo zaradi kartonov pogrešali napadalca Mateja Poplatnika, žuti pa se bodo morali znajti brez kaznovanega Alana Kaučiča.

IZJAVA IGRALCA

Tilen Ščernjavič pred gostovanjem v Ljubljani:

“Po dobrem začetku pomladi je vzdušje v slačilnici odlično. Vsi igralci in vodstvo imamo skupni cilj, ki nas dodatno motivira. V soboto pričakujemo težko tekmo, kjer bodo odločale malenkosti, sem pa prepričan, da smo kvalitetnejša ekipa in da se bomo na koncu veselili zmage. Za tri točke se bomo morali boriti do zadnje minute in garati en za drugega. Samo tako bomo lahko premagali Ljubljančane.”

PARI 23. KROGA

Nafta 1903 - Rudar Velenje (petek, 18:00)

Krka - Roltek Dob (petek, 18:00)

Aluminij - Fužinar (sobota, 16:00)

Rogaška - Kety Emmi&Impol Bistrica (sobota, 16:00)

Ilirija 1911 - Beltinci Klima Tratnjek (sobota, 16:00)

Primorje - Vitanest Bilje (sobota, 16:00)

Brinje Grosuplje - Triglav Kranj (nedelja, 16:00)

Krško - Jadran Dekani (nedelja, 16:00)