Petek, 24.03.2023

Po prvo domačo spomladansko zmago proti zadnjeuvrščenemu Krškemu

Žuti so prejšnji konec tedna v Novem mestu podaljšali niz neporaženosti v letošnjem letu, že jutri pa ga bodo skušali nadgraditi s prvo domačo zmago letošnje pomladi. V beltinsko šumo prihaja ekipa Krškega, ki je prvi letošnji medsebojni obračun na domačem terenu dobila po velikem preobratu. Pred tekmo smo se pogovarjali s Filipom Kosijem.

Foto: Boštjan Rous

UVOD V PRVENSTVO

Krško je v prejšnjem krogu uspelo prekiniti zelo dolg niz porazov, ki se je vlekel še iz jesenskega dela sezone. Krčani so pred domačim remijem proti Kety Emmi & Impol Bistrici izgubili kar devet zaporednih tekem. V minulem krogu so bili na dobri poti, da vknjižijo peto prvenstveno zmago, saj so proti Bistriačnom po zadetkih Žige Jurečiča in Tomislava Hanžeka vodili že z 2:0, toda gostje so že pred koncem prvega polčasa izid uspeli poravnati na 2:2 in oboji so se na koncu morali zadovoljiti s točko.

LESTVICA

Beltinčani smo s pomembno točko v Novem mestu ohranili visoko peto mesto na ligaški razpredelnici. Varovanci trenerja Gajserja, ki se v soboto vrača na domačo klop, so v dosedanjih 21 tekmah zbrali 30 točk. Našemu tokratnemu nasprotniku iz Posavja pa precej bolj gori pod nogami, saj je prikovan na zadnje mesto, ki ob koncu sezone vodi v tretjo ligo. Krčani za mesti, ki ohranjajo drugoligaški status zaostajajo pet točk.

NASPROTNIK

Krčane je pozimi ponovno prevzel Rok Zorko, ki je pred tem sedel na klopi tretjeligaškega Posavja. V začetku leta 2023 so Posavci omenjena kluba združili, kar je za seboj potegnilo številne kadrovske premike. Krško je zapustil tudi prvi strelec ekipe po jesenskem delu sezone Milan Gordić, je pa na stadionu Matije Gubca ostal Tomislav Hanžek, ki je v tej sezoni petkrat zatresel mrežo nasprotnikov.

MEDSEBOJNE TEKME

Prekmurci in Posavci smo se doslej srečali na šestih medsebojnih tekmah v 2. SNL, nekoliko boljši izkupiček pa imajo tokratni gostje, ki so dobili pet srečanj. Nazadnje so slavili v letošnji sezoni, ko je žutim na stadionu Matije Gubca po odličnem začetku tekme povsem spodletelo. Jan Bruno Kralj in Gal Grobelnik sta že v uvodnih desetih minutah poskrbela za visoko prednost Beltinčanov, gostje pa so v nadaljevanju uprizorili velik preobrat in tekmo dobili s 3:2.

DELEGIRANJE

Sobotno srečanje, ki se bo v Športnem parku Beltinci pričelo ob 15:00 uri, bo sodil Nejc Gergič, pomagala mu bosta Uroš Benc in Kevin Majcen, naloge delegata pa bo opravljal g. Danijel Žalik. Domači strateg bo pogrešal kaznovanega Henrika Nergutija, na drugi strani bo imel Rok Zorko na razpolago celoten kader. Pred pričetkom tekme se bomo z minuto molka poklonili pred kratkim preminulemu nekdanjemu trenerju Beltinčanov Petru Nadovezi.

IZJAVA IGRALCA

Filip Kosi pred domačo tekmo s Krškim:

"Na sobotno tekmo se pripravljamo tako kot na vsako drugo. Zavedamo se, da smo letos še neporaženi in ta niz želimo prenesti tudi v naslednje tedne. Pričakujemo dobro predstavo z naše strani, saj smo kakovostnejša ekipa. Bo pa kljub temu za zmago potrebno garati, saj bomo do treh točk prišli le, če bomo vsi pravi in maksimalno fokusirani. Do prve domače spomladanske zmage si želimo priti pred našimi najzvestenjšimi navijači, zato jih vse vabim, da se udeležijo jutrišnjega obračuna in nam pomagajo do novih točk!"

PARI 22. KROGA

Nafta 1903 - Brinje Grosuplje (petek, 18:00)

Triglav Kranj - Aluminij (petek, 18:00)

Rudar Velenje - Bilje (sobota, 15:00)

Beltinci Klima Tratnjek - Krško (sobota, 15:00)

Kety Emmi & Impol Bistrica - Ilirija 1911 (sobota, 15:00)

Roltek Dob - Primorje (nedelja, 15:00)

Jadran Dekani - Krka (nedelja, 15:00)

Fužinar - Rogaška (sreda, 16:00)