Četrtek, 16.03.2023

Za nadaljevanje niza neporaženosti na zahtevno gostovanje v Novo mesto

Varovanci trenerja Gajserja, ki se po odsluženi kazni vrača na beltinsko klop, se bodo že v petek pomerili s tekmecem iz vrha ligaške razpredelnice. Pred obračunom s Krko, proti kateri smo žuti na zadnjih dveh medsebojnih obračunih precej nesrečno izgubili, smo se pogovarjali z Luko Pihlerjem.

Foto: Boštjan Rous

UVOD V PRVENSTVO

Krka spomladanskega dela sezone ni začela po svojih željah, saj je za uvod na domači umetni travi morala priznati premoč koroškemu Fužinarju, ki je bil boljši z 1:2 (edini zadetek za farmacevte je dosegel Edi Horvat). Na naslednji tekmi pa so potem uspeli popraviti vtis, saj so v gosteh po golu Dina Kapitanovića premagali Kety Emmi & Impol Bistrico.

LESTVICA

Krka se po 20. krogih nahaja na tretjem mestu s 40 točkami in se odkrito bori za napredovanje med prvoligaško druščino, Beltinčani pa se z 29 točkami nahajamo dve mesti nižje. 

NASPROTNIK

Drugoligaša iz dolenjske prestolnice tudi v letošnji sezoni vodi hrvaški strateg Mario Carević, ki lahko od zime naprej računa tudi na nekaj novih moči. Krki so se pridružili Edi Horvat (prej Legion/ZDA), Luka Čadež (prej Triglav), Dominik Drk (prej Nafta), Matic Predanič (prej Krško) in Josip Majić (prej Mura), kader Novomeščanov pa so zapustili Matic Marciuš, Tomaž Zakrajšek, Mario Jelavić, Toni Šušković, Rene Prodanović in Matej Potokar. Najboljši strelec Dolenjcev v letošnji sezoni je z devetimi zadetki Dino Kapitanović

MEDSEBOJNE TEKME

Novomeščani in Beltinčani smo se doslej pomerili na sedmih medsebojnih obračunih v 2. SNL, pri čemer so Dolenjci na večini tekem zelenico zapuščati zadovoljnejši. Žuti smo edino zmago dosegli pred štirimi leti in pol, ko je za slavje z 0:1 poskrbel Patrik Raduha. V šestem krogu letošnjega prvenstva, ko sta se moštvi srečali v beltinski šumi so pred 450 gledalci Krkaši prišli do zmage v 91. minuti, ko je Josip Krznarić, izkoristil enajstmetrovko.

DELEGIRANJE

Petkov obračun na stadionu Portoval, ki se bo pričel ob 17:30 uri, bo sodil Damjan Novarlić, pomagala mu bosta Primož Perger in Marcel Lahovič, naloge delegata pa bo opravljal g. Žiga Dobrun. Zaradi prejetih štirih rumenih kartonov (kazen še iz jesenskega dela sezone) tudi tokrat na klopi Beltincev ne bo glavnega trenerja Damjana Gajserja, domači pa bodo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pogrešali vezista Hamzo Mešanovića.

IZJAVA IGRALCA

Luka Pihler pred petkovim gostovanjem v Novem mestu:

"Pričakovanja pred jutrišnjo tekmo so visoka, saj verjamemo vase in vemo, da kadar smo pravi, lahko premagamo vsakega nasprotnika. Definitivno nas čaka zahtevna tekma, saj je Krka zelo kvalitetna in ambiciozna ekipa. Vseeno pa verjamem, da če bomo vsi od sebe dali vseh sto odstotkov in še nekaj zraven, lahko prinesemo tri točke nazaj v Beltince."

PARI 21. KROGA

Krka - Beltinci Klima Tratnjek (petek, 17:30)

Aluminij - Nafta 1903 (petek, 18:00)

Brinje Grosuplje - Rudar Velenje (sobota, 15:00)

Ilirija 1911 - Fužinar (sobota, 15:00)

Krško - Kety Emmi & Impol Bistrica (sobota, 15:00)

Bilje - Roltek Dob (sobota, 15:00)

Rogaška - Triglav Kranj (nedelja, 15:00)

Primorje eMundia - Jadran Dekani (nedelja, 15:00)