Ponedeljek, 13.03.2023

Z vztrajnostjo do povratka in pomembne točke proti ajdovskemu Primorju

Zmagi v prvem spomladanskem krogu smo Beltinčani dodali še domači remi proti Primorju. V nedeljskem popoldnevu smo v beltinski šumi spremljali izenačen obračun med šesto in sedmo ekipo prvenstva, ki sta si na koncu razdelili točke. Za to je poskrbel Žan Žaler, ki je v končnici tekme s prvencem žutim zagotovil pomembno točko in skok na peto mesto ligaške razpredelnice.

Nedelja, 12. 3. 2023, Športni park Beltinci, 15:00, 20. krog 2. SNL

Beltinci Klima Tratnjek - Primorje eMundia 1:1 (0:0)

450 gledalcev; Žaler (82.); Zavnik (54.)

Beltinci: Zver, Kaučič (od 80. Mörec), Ptiček, Žaler, Zorman, Nerguti, Sočič, Pihler (od 46. Rantaša), Ščernjavič (od 46. Kosi), Grobelnik (od 69. Kralj), Čakš (od 69. Emruli). Pomočnik trenerja: Luka Ivanič.

Primorje: Macan, Dobnikar, Proleta, Alavedra, Bončina (od 86. Nunić), Zavnik, Peixoto, Paljk (od 69. Fogec), Čandić (od 46. Demirović), Jermol, Herve (od 46. Sagitov). Glavni trener: Milan Anđelković.

Žan Žaler po prvencu v beltinskem dresu: "Prva letošnja tekma pred domačimi gledalci proti dobri ekipi Primorja je bila zahtevna. Veliko se je dogajalo, kar nekaj smo morali pretrpeti, toda po drugi strani mislim, da smo imeli tudi zrelejše priložnosti od nasprotnika. Občutki ob mojem prvencu so bili odlični, zelo sem bil vesel, toda vseeno obstaja nekaj grenkega priokusa, ker tekme nismo uspeli zmagati. Rad bi se zahvalil vsem našim navijačem, ki so nas zopet prišli spodbujat v velikem številu."

Vrhunci tekme: