Sreda, 02.09.2015

Prva domača zmaga

V drugem krogu so Žuti premagali Turnišče s 3:1. S polnim točkovnim izkupičkom so se tako povzpeli na drugo mesto.

Beltinci so tekmo začeli ofenzivno že od prve minute dalje. Mreža se je zatresla že v 5. minuti, ko je po obleganju gostujočih vrat Šnajder lepo podal do osamelega Botjaka, ki je iz kakih 10. metrov poslal žogo mimo gostujočega vratarja.

Gostje so si prvo priložnost pripravili v 16. minuti, ko so izvajali prosti strel iz roba kazenskega prostora, vendar je žoga zadela živi zid. Domači so izvedli hitri protinapad, vendar je Sreš slabo vrnil žogo do Tkalca, ki je čakal na robu kazenskega prostora. V naslednjem napadu je po desni strani prodiral Pavel, ki je lepo poslal nizko žogo v kazenski prostor, kjer pa je bil za odtenek prekratek Tkalec. Priložnosti so se vrstile, vendar so vse ostale neizkoriščene, vse do 36. minute ko je po hitri akciji, z leve strani podal Horvat, Tkalec pa z mojstrskim strelom z glavo premagal vratarja Lebarja. Do konca prvega polčasa se je igra umirila in smo videli igro večinoma na sredini igrišča.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Videli smo pritisk domače ekipe in gol že v prvi minuti nadeljevanja. Po lepi podaji z desne strani je z glavo zadel Hartman. Po vodstvu s 3:0, se je igra spet unirila, vse do do 61. ko so si gostje pripravili obetavno priložnost. Gostujoči igralec je streljal z roba kazenskega prostora. Njegov strel je požrtvovalno blokiral Šnajder, vendar ga je žoga po nesreči zadela v roko. Sodnik je takoj pokazal na belo točko. Uspešen je bil Horvat, Kuzma je bil brez možnosti. Po znižanju zaostanka so gostje postali bolj pogumni, vendar si po zaslugi domače obrambe, konkretnih priložnosti niso uspeli pripraviti.

Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil. Omenimo še lahko tri priložnosti ki so si jih pripravili Žuti. V 71. minuti se je po hitrem napadu sam pred vrati znašel Krauthaker, ki pa je nažalost nastreljal gostujočega igralca. v 82. minuti je po kotu iz desne strani z glavo lepo meril Tkalec, vendar je gostujoči vratar uspel ubraniti strel. V 84. minuti je po lepi podaji v globino, Tkalec uspel preigrati vratarja Lebarja, vendar je predolgo čakal in mu je vratar uspel blokirati podajo. Rezultat je tako ostal pri zasluženih 3:1.

Spodaj si lahko ogledate video povzetek tekme.