Petek, 10.03.2023

Po gostovanju na Primorskem tokrat doma s Primorci: V beltinsko šumo prihajajo Ajdovci

Kmalu po pomembni zmagi nad Biljami so varovanci trenerja Gajserja misli usmerili proti naslednji primorski ekipi v prvenstvu. Na prvi domači tekmi v letu 2023 bomo žuti gostili ajdovsko Primorje. Pred še enim spopadom s sosedom na lestvici smo se pogovarjali s Henrikom Nergutijem, ki se je v prejšnjem krogu izkazal z dvema asistencama.

Foto: Boštjan Rous

ZIMSKE PRIPRAVE

Ajdovci so na začetku zimskih priprav v Domžalah z 1:2 ugnali mladinsko zasedbo tamkajšnjega prvoligaša (Proleta, Fogec), nato pa so bili doma prepričljivo boljši še od tretjeligaša Slovana s 5:1 (2x Bončina, Sagitov, Zavnik, Messer). Za tem so se pomerili z dvema primorskima predstavnikoma v prvi ligi. Gorica je bila boljša od Primorja z 1:0, Tabor pa s 3:1 (Bončina). Varovanci trenerja Anđelkovića so nato remizirali z Opatijo 0:0, premagali Adrio Miren z 1:0 (Bončina), izgubili s Krko 0:2 ter na generalki prepričljivo ugnali Ilirijo s 4:0.

LESTVICA

Tudi ta konec tedna bomo spremljali dvoboj sosedov na prvenstveni lestvici. Beltinčani smo se po zmagi v Biljah točkovno poravnali s peto Nafto. Oba prekmurska predstavnika sta pri 28 točkah, Primorje pa ima na sedmem mestu tri točke manj.

NASPROTNIK

Primorje, ki ga v letošnji sezoni vodi glavni trener Milan Anđelković je bilo pozimi precej dejavno na nogometni tržnici. Klub so zapustili Arian Rener, Kristian Boglič, Amel Džuzdanovič, Mark Gulič, Tomislav Valentić in Robin Zanjko, okrepili pa so ga Albert Alavedra (prej Badalona), Haris Sadiković (prej Svoboda), Jure Žavbi (prej Anif), Tony Macan (prej Uljanik), Nathan Messer (prej WM Tribe), Edvin Suljanović (prej Spittal/Drau), Michael Herve in Kristjan Vodopivec (prej Brda). Najboljši strelec Ajdovcev je Artur Sagitov, ki je pri petih zadetkih, s štirimi pa mu sledita Mark Gulič, ki je med tem že zapustil klub in Marko Nunić.

MEDSEBOJNE TEKME

Beltinčani in Ajdovci smo se doslej srečali na petih medsebojnih obračunih v 2. SNL - trije so pripadli naši ekipi, en se je končal brez zmagovalca, enkrat pa so bili boljši Primorci. V letošnji sezoni sta se tekmeca že srečala v 5. krogu, ko smo žuti po zadetkih Gala Grobelnika in Luke Pihlerja v zadnji minuti srečanja slavili z 1:2.

DELEGIRANJE

Srečanje se bo pričelo v nedeljo, 12. 3. 2023 ob 15:00 uri v Športnem parku Beltinci. Prvi domačo prvenstveno preizkušnjo v novem letu bo sodil Uroš Rađević, pomagala mu bosta Elmedin Dedić in Aljaž Holcman, delegat obračuna med šesto in sedmo ekipo prvenstva pa bo g. Žiga Dobrun. Tudi tokrat bo na klopi Beltinčanov pomočnik trenerja Luka Ivanič, saj mora Damjan Gajser odslužiti še zadnjo tekmo prepovedi.

IZJAVA IGRALCA

Henrik Nerguti pred prvo domačo spomladansko preizkušnjo: "V slačilnici vlada odlično vzdušje, igralci se zelo dobro razumemo med seboj. V letošnje leto smo vstopili z odličnimi rezultati in igro, to pa želimo sedaj prenesti tudi na naslednje tekme. Ta teden se maksimalno pripravljamo na obračun s Primorjem in upamo, da bomo točke pustili na domačem terenu."

OBVESTILO

Po jutrišnji tekmi bo pri glavnem šanku možno tudi včlanjevanje v klub za leto 2023, kar vam prinaša nekatere ugodnosti. Že pred samim pričetkom srečanja pa navijači pripravljajo svojevrstno presenečenje - bodite z nami na prvi domači prvenstveni tekmi v letu 2023!

PARI 20. KROGA

Triglav Kranj - Ilirija 1911 (petek, 18:00)

Rudar Velenje - Roltek Dob (sobota, 15:00)

Jadran Dekani - Bilje (sobota, 15:00)

Brinje Grosuplje - Aluminij (sobota, 15:00)

Nafta 1903 - Rogaška (sobota, 15:15)

Fužinar - Krško (nedelja, 14:00)

Beltinci Klima Tratnjek - Primorje eMundia (nedelja, 15:00)

Kety Emmi & Impol Bistrica - Krka (nedelja, 15:00)