Torek, 28.02.2023

Optimistično na najdaljše gostovanje v sezoni: Za uspeh v Biljah bomo morali biti vsi stoodstotni

Zimske priprave se bližajo h koncu, misli Beltinčanov so od začetka tega tedna uprte zgolj še v prvo spomladansko kolo letošnje sezone. Žute za začetek pomladi čaka dolgo gostovanje na Primorskem, kjer se bomo pomerili z Vitanest Biljem. Pred nadaljevanjem prvenstva smo se o vtisih pogovarjali z Luko Sočičem.

Foto: Boštjan Rous

ZIMSKE PRIPRAVE

Naš tokratni nasprotnik se je v zimskem pripravljalnem obdobju srečal s petimi različnimi nasprotniki in skupno vknjižil štiri zmage. Biljenci so najprej z 2:0 ugnali Vipavo (Štekar, Preradovič) in s 5:1 Žiri (2x Susso, Pori, Lesjak, Koštić). Nato so tesno izgubili s tretjeligašem Tolminom, ki se letos resno spogleduje z napredovanjem v 2. SNL - Tolminčani so bili boljši z 1:2 (Lesjak). Ob koncu priprav pa je bilo moštvo Dominika Beršnjaka boljše še od Izole z 1:0 (Susso) in Triglava 2:1 (Erniša, Štrukelj).

LESTVICA

V soboto bomo spremljali obračun sosedov na lestvici. Beltinčani se pred začetkom pomladi nahajamo na šestem mestu s 25 točkami, Bilje pa je s točko manj na sedmem mestu.

NASPROTNIK

Zasedba domačega stratega Dominika Beršnjaka je v letošnji sezoni precej odvisna predvsem od gambijskega napadalca Bambe Sussa, ki je s trinajstimi zadeti drugi strelec prvenstva. Na klubski lestvici strelcev mu s petimi zadetki sledi Jan Štrukelj, štirikrat pa je mrežo nasprotnikov zatresel Rok Erniša. Biljenci podobno kot Beltinčani pozimi niso bili pretirano dejavni na nogometni tržnici. Vrste črno-belih so okrepili Sebastian Lesjak (prej Krško), Eldin Koštić (prej mladinec Olimpije) in Stefan Ilić (prej mladinec Kopra), Beršnjak pa je k članski zasedbi priključil še nekaj igralcev iz lastne nogometne šole: Patrik Podgornik, Žiga Murovec in Lev Štekar. Klub so zapustili Marko Hadžić, Kevin Humar, Marko Budić, Mark Seliškar, Mark Brešan in Nicolo Vallocchia.

MEDSEBOJNE TEKME

Biljenci so se v zadnjih letos izkazali kot zelo trd oreh za našo ekipo, saj so od skupno sedmih medsebojnih obračunov v 2. SNL slavili kar šestkrat. Žuti smo se zmage veselili zgolj na drugoligaški premieri davnega avgusta 2018, ko smo bili od Primorcev po zadetku Ciglariča boljši z 0:1. Prvi medsebojni obračun v letošnji sezoni je pred 550 gledalci v Športnem parku Beltinci postregel s kar šestimi zadetki in dvema preobratoma. Bilje je bilo na koncu po treh zadetkih Bambe Sussa in enem Roka Erniše boljše z 2:4, za domače pa sta takrat v polno merila Gal Grobelnik in Adis Emruli.

DELEGIRANJE

Tekmo med Vitanest Biljem in Beltinci Klima Tratnjek, ki se bo pričela v soboto, 4. marca ob 15:00 uri na igrišču v Biljah (V Dolinci), bo sodil glavni sodnik Mateo Tozan, njegova pomočnika bosta Adis Habibović in Žiga Knafelc, naloge delegata pa bo opravljal g. Primož Arhar. Medtem, ko bo domači strateg imel na voljo celotno zasedbo, bo na drugi strani Damjan Gajser, ki bo tekmo zaradi kazni spremljal s tribun, zaradi podobnih razlogov pogrešal Filipa Kosija.

IZJAVA IGRALCA

Luka Sočič pred prvim prvenstvenim izzivom v letu 2023: "Priprave smo oddelali odlično. Menim, da smo napredovali tako ekipno kot tudi individualno. V tem obdobju smo dodelali še vse malenkosti, ki so nam manjkale. Vzdušje v slačilnici pred prvim spomladanskim krogom je odlično, saj smo mlada ekipa in se med seboj odlično razumemo. Vemo, da Bilje za nas predstavlja eno najtežjih gostovanj, zato bomo morali v tekmo vsi vstopiti stoodstotni in biti pripravljeni na fizično zahtevno tekmo na njihovem težkem terenu."

PARI 19. KROGA

Ilirija 1911 - Nafta 1903 (četrtek, 14:00)

Aluminij - Rudar Velenje (petek, 15:00)

Krka - Fužinar (petek, 17:00)

Primorje - Kety Emmi & Impol Bistrica (sobota, 15:00)

Vitanest Bilje - Beltinci Klima Tratnjek (sobota, 15:00)

Roltek Dob - Jadran Dekani (sobota, 15:00)

Rogaška - Brinje Grosuplje (sobota, 15:00)

Krško - Triglav Kranj (nedelja, 15:00)