Sobota, 24.12.2022

Jesenski del sezone 2022/23 skozi številke

Članska zasedba žutih je že nekaj časa za zasluženem zimskem oddihu. Varovanci trenerja Gajserja se bodo ponovno zbrali 12. januarja, ko bodo začeli s pripravljalnim obdobjem na drugi del sezone, ki se bo začel 5. marca z gostovanjam pri Vitanest Biljah. Preden pa razkrijemo več podrobnosti o samih pripravah in pa še enkrat preletimo dosežke iz prvega dela letošnje sezone.

Rezultatska uspešnost

Beltinčani so jesen sklenili s sedmimi zmagami (Rudar Velenje, Jadran Dekani, Primorje, Brinje Grosuplje, Nafta 1903, Kety Emmi Bistrica in Roltek Dob), štirimi remiji (Roltek Dob, Ilirija 1911, Aluminij in Rudar Velenje) ter s sedmimi porazi (Vitanest Bilje, Krka, Krško, Rogaška, Triglav Kranj, Fužinar Vzajemci in Jadran Dekani).

Najvišje zmage so se veselili v 2. krogu, ko so doma s 3:0 ugnali dekanski Jadran, edine tekme na katerih žuti niso uspeli premagati nasprotnikovega vratarja pa so bile doma proti Krki (0:1), doma proti Fužinarju (0:2) in v gosteh pri Dekanih (2:0). Skupno so Beltinčani v jeseni dosegli 28 zadetkov, prejeli pa so jih 29. To je zadostovalo za šesto mesto s 25 točkami.

Na domačih tekmah je naša ekipa na devetih tekmah zbrala 14 točk, kar jo uvršča na šesto mesto te lestvice, v gosteh pa prav tako na devetih tri manj, pri čemer so žuti deveta ekipa prvenstva, če gledamo zgolj gostovanja. Prav tako velja omeniti, da so žuti precej bolje igrali prve polčase tekem. V tem pogledu so šesta najboljša ekipa prvenstva z zgolj šestimi točkami zaostanka za prvim Aluminijem, kar se tiče uspešnosti v drugih polčasih pa je od Beltincev v slabšem položaju zgolj Fužinar.

Minutaža

Damjan Gajser je v prvem delu sezone priložnost za igro namenil 22 igralcem. Najvišje minutaže je bil deležen Luka Sočič, ki je na igrišču preživel 1.530 minut, minuto manj je zbral Žan Žaler. Edini, ki je nastopil na prav vseh 18 tekmah pa je Gal Grobelnik.

Odigrane tekme v jesenskem delu sezone:

18 Grobelnik

17 Sočič, Žaler, Pihler, Zorman, Kosi

16 Zver

15 Kralj

14 Ščernjavič, Kaučič

13 Čakš, Mörec

12 Hren

10 Ptiček, Đurak

9 Nerguti

8 Rec, Emruli

7 Rantaša

3 Hari, Baligač

2 Gyergyek

Strelci

Na vrhu kliubske liste strelcev je ob koncu jeseni pristal Gal Grobelnik, ki je dosegel 7 zadetkov, s petimi mu sledi Henrik Nerguti, po tri pa sta dodala Jan Bruno Kralj in Adis Emruli, dvakrat so se med strelce vpisali Robert Čakš, Luka Pihler in Alan Kaučič, en zadetek pa so dodali še Maksimiljan Zorman, Filip Kosi, Ivan Ptiček in David Đurak.

Klubski strelci v jesenskem delu sezone:

7 Grobelnik

5 Nerguti

3 Kralj, Emruli

2 Pihler, Čakš, Kaučič

1 Zorman, Kosi, Ptiček, Đurak

Asistenti

Daleč najboljši asistent ekipe in celotne lige je Luka Pihler, ki je v dobri polovici sezone zbral kar devet asistenc. V tem pogledu sta mu pri Beltinčanih še najbližje Gal Grobelnik in Tilen Ščernjavič, ki se lahko pohvalita z dvema.

Klubski asistenti v jesenskem delu sezone:

9 Pihler

2 Grobelnik, Ščernjavič

1 Sočič, Mörec, Kralj, Hren, Čakš

Prazne mreže

Trikrat je Domen Zver v letošnji sezoni uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. Najprej v 1. krogu ob zmagi nad Rudar Velenjem z 2:0, nato teden dni pozneje v 2. krogu ob zmagi nad Jadranom s 3:0 ter tretjič v 11. krogu, ko so žuti v gosteh premagali Brinje Grosuplje z 0:1. Skupno so tako Beltinčani dobili vse tri tekme, na katerih niso prejeli zadetka.

Kartoni

Igralski kader je v jesenskem delu sezone prejel 44 rumenih kartonov ter 2 rdeča. Izključena sta bila Žan Žaler in Luka Pihler.

Prejeti rumeni kartoni v jesenskem delu sezone:

4 Zorman, Hren, Sočič, Kosi

3 Pihler, Kralj, Rec, Kaučič, Nerguti

2 Žaler, Emruli, Ščernjavič, Đurak

1 Grobelnik, Rantaša, Mörec, Ptiček, Čakš

Obiskanost tekem

Beltinčani se lahko ponovno pohvalijo z najvišjo obsikanostjo domačih tekem v prvenstvu. Skupno se je v Športnem parku Beltinci na devetih tekmah zbralo 4.900 gledalcev. Največjo pozornost je spet pritegnil domači prekmurski derbi z Nafto 1903, ko se je v beltinski šumi zbralo 1.500 gledalcev, ki je videlo spektakularno zmago žutih s 4:3. V posebnem spomnu bo ostala tudi tekma 15. kroga, ko so se številni beltinski navijači z avtobusom podali na gostovanje v Slovensko Bistrico.

Foto: Boštjan Rous

Nogometno društvo Beltinci Klima Tratnjek vam ob izteku leta 2022 želi prijetne božične in novoletne praznike, ter obilo sreče, zdravja in veselja v prihajajočem letu 2023! Ob tej priložnosti bi se še enkrat radi zahvalili vsem sponzorjem in donatorjem za podporo in zaupanje, vsem zvestim navijačem, ki so letos našo zasedbo v velikem številu večkrat pospremili tudi na gostovanjih ter vsem, ki kakorkoli prispevajo k delovanju našega kluba. Zimski odmor bo hitro za nami, saj se bo članska ekipa kmalu po začetku novega leta vrnila na treninge, toda več o samem zimskem pripravljalnem obdobju nekoliko pozneje.