Petek, 25.11.2022

Za konec jesenskega dela sezone doma proti Roltek Dobu

Po kar treh zaporednih gostovanjih se drugoligaški nogomet ponovno vrača v beltinsko šumo. Žuti bodo za zaključek leta 2022 na domačem terenu gostili Roltek Dob, še eno izmed ekip, katere Beltinčani doslej v 2. SNL še niso uspeli premagati.

PRVENSTVO

Beltinčani so po spodrsljaju v Dekanih nekoliko zdrsnili po ligaški razpredelnici. Po 17 tekmah sedaj zasedajo 7. mesto z 22 točkami. Za primerjavo lahko omenimo, da so žuti imeli po koncu lanske jeseni na računu 25 točk. Naš tokratni nasprotnik Roltek Dob, ki je v minulem krogu remiziral proti Fužinarju, pa je v letošnji sezoni v nekoliko zahtevnejšem položaju. Dobljani se trenutno nahajajo na predzadnjem mestu s 15 točkami, omeniti pa velja, da so ekipe točkovno zelo skupaj.

VEČ O NASPROTNIKU

Po slabih rezultatih v letošnji sezoni se je od klopi Dobljanov pred kratkim poslovil Jernej Javornika, njegovo mesto pa je zasedel Žan Cerar. Daleč najboljši strelec Doba v tej sezoni je Gašper Černe, ki je pri osmih zadetkih, s tremi pa mu na listi strelcev sledita Kristjan Šipek in Luka Gajič.

ZGODOVINA MEDSEBOJNIH OBRAČUNOV

Beltinčani so se z Dobljani v petih letih nastopanja v 2. SNL pomerili sedemkrat. Štirje obračuni so se končali brez zmagovalca, trije so pripadli Dobu, Beltinci pa na prvo zmago v medsebojnih obračunih še čakajo. V začetku letošnje sezone se je tekma v Športnem parku Dob končala z izidom 1:1. Za beltinsko zasedbo se je med strelce vpisal Gal Grobelnik, za domačine pa Darko Mitrović. Žuti bodo v soboto na klopi pogrešali trenerja Damjana Gajserja, ki mora odslužiti kazen prejetega rdečega kartona v prejšnjem krogu, težav s kaznovanimi igralci pa ekipi tokrat nimata.

DELEGIRANJE TEKME

Srečanje se bo v beltinskem Športnem parku pričelo v soboto, 26. 11. 2022 ob 13:30 uri. Glavni sodnik obračuna bo Blaž Bezjak, njegova pomočnika bosta Aleksander Burjan in Eric Herženjak, naloge delegata pa bodo v domeni g. Primoža Arharja. V velikem številu vabljeni na zadnjo tekmo jesenskega dela sezone!

Foto: Boštjan Rous