Sobota, 19.11.2022

Niz treh zaporednih gostovanj končujemo v Dekanih: Z željo po ponovitvi prvega obračuna te sezone

Po dveh tekmah brez poraza na tujih tleh se bodo Beltinčani v nedeljo še tretjič zapored podali na gostovanje. Tokrat v oddaljene Dekane, kjer žuti v petih sezonah še niso uspeli odščipniti točke domačim Primorcem. Šlo bo za predzadnje dejanje jesenskega dela sezone 2022/23. Prvič sta se tekmeca v tej sezoni srečala v beltinski šumi, ko so Domen Zver in soigralci prišli do visoke zmage s 3:0.

PRVENSTVO

Beltinčani so z remijem v Velenju prejšnji konec tedna zadržali šesto mesto na prvenstveni tabeli. Po 16 odigranih tekmah so trenutno pri 22 točkah. Nekoliko nižje na ligaški razpredelnici se nahaja naš tokratni nasprotnik Jadran iz Dekanov, ki ima na 13. mestu 16 točk in je tik nad mesti, ki vodijo med tretjeligaše. Obračun med Beltinci in Jadranom bo predzadnji v letu 2022 za obe ekipi, hkrati pa bo to zadnje gostovanje žutih v jesenskem delu sezone.

VEČ O NASPROTNIKU

Primorcem na igrišču še naprej poveljuje trener Alen Ščulac, ki se je na klop Jadrana preselil v začetku leta 2020. V letošnji sezoni je med njegovimi varovanci najučinkovitejši Nik Fortuna, ki je pri štirih zadetkih, sledi pa mu Kristijan Meštrić, ki je mrežo nasprotnikov zatresel trikrat. Na nedeljski tekmi bo brez pravice nastopa Mark Florenin Klavora, ki je izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov, iz istega razloga bo Damjan Gajser tokrat pogrešal Maksimiljana Zormana.

ZGODOVINA MEDSEBOJNIH OBRAČUNOV

Tekmeca sta se v zadnjih petih sezonah srečala na osemih prvenstvenih obračunih, precej uspešnejši na medsebojnih tekmah pa so Dekančani, ki so jih dobili kar pet, Beltinci so do prve zmage prišli šele v letošnji sezoni. Takrat so za visoko slavje s 3:0 poskrbeli Ivan Ptiček, Luka Pihler in Jan Bruno Kralj, z ubranjeno enajstmetrovko pa se je izkazal tudi vratar Domen Zver. V Dekanih so Beltinčani doslej gostovali trikrat, zmeraj pa so se domov vračali praznih rok. Nazadnje je Jadran na domačem igrišču žute premagal v lanski sezoni, ko je slavil s kar 4:1.

DELEGIRANJE TEKME

Srečanje v nedeljskem zgodnjem popoldnevu (13:30) bo v Športnem parku Dekani sodil Marko Podgoršek, njegova pomočnika bosta Žan Habuš in Jure Jamnik, naloge delegata pa bo opravljal g. Danilo Levačič. Spremembo rezultata boste lahko spremljali v tekstovnem prenosu na naši spletni strani.

Foto: Boštjan Rous