Četrtek, 10.11.2022

Začenja se druga polovica prvenstva: Žuti se podajajo na gostovanje v Velenje

Beltinska zasedba je prvo polovico prvenstva zaključila tako, kot jo je začela - z zmago. Varovanci trenerja Damjana Gajserja so v Slovenski Bistrici pred številčno beltinsko publiko slavili z 1:2, konec tega tedna pa se odpravljajo na gostovanje k velenjskemu Rudarju.

PRVENSTVO

Z zmago nad Kety Emi&Impol Bistrico, za katero je z dvema zadetkoma poskrbel Henrik Nerguti, so se Beltinčani povzpeli na visoko 6. mesto na prvenstveni tabeli, katero bodo skušali zadržati tudi po končanem tekočem tednu. Žuti se bodo namreč še enkrat več pomerili s sosedom na lestvici. Velenjski Rudar trenutno zaseda 7. mesto z dvema točkama manj od Beltincev, potem, ko je minulo nedeljo izgubil proti ljubljanski Iliriji 1911 s 3:1.

VEČ O NASPROTNIKU

Velenjčani so v letošnjo sezono vstopili z ambicioznimi cilji, prav gotovo pa si niso predstavljali, da bodo uvod v prvenstvo začeli tako neuspešno, saj so se prvega kompleta točk veselili šele v petem krogu. Ekipa se je preporodila pred nekaj tedni, ko je trenersko mesto prevzel Adnan Zildžović. Knapi so konec oktobra nanizali tri zaporedne zmage, v prejšnjem krogu pa so morali priznati premoč Iliriji. Najboljši strelec Rudarja v tej sezoni je Filip Kosić, ki je pri štirih zadetkih, nosilec velenjske ekipe pa je povratnik na stadion Ob jezeru Nejc Omladič. Za Zildžovićevo ekipo igra tudi Luka Verbič, ki je pred leti nastopal v beltinski šumi.

ZGODOVINA MEDSEBOJNIH OBRAČUNOV

Rudar Velenje in Beltinci Klima Tratnjek sta se doslej pomerila na štirih medsebojnih tekmah med drugoligaško skupščino, žuti pa so bili uspešnejši na kar treh srečanjih. Na stadionu Ob jezeru sta se tekmeca v okviru 2. SNL nazadnje pomerila v prejšnji sezoni, ko so Beltinci po dveh goli Gala Grobelnika slavili z 1:2. Ekipi sta se udarili tudi že v 1. krogu letošnje sezone. V beltinski šumi sta Adis Emruli in Gal Grobelnik poskrbela za slavje žutih z 2:0.

DELEGIRANJE TEKME

Glavni sodnik srečanja, ki se bo pričelo v nedeljo, 13. 11. 2022 ob 13:30 uri na Mestnem stadionu Ob jezeru, bo Jure Žagar, njegova pomočnika bosta Tomislav Pospeh in Alen Salkić, naloge delegata pa bo opravljal Jakob Narobe. Navijače vabimo, da se po uspešnem prejšnjem gostovanju tudi tokrat odpravijo na pot in podpirajo žute še v Velenju.

Foto: Boštjan Rous