Četrtek, 03.11.2022

Skupaj z navijači po popravek rezultatske krivulje: V soboto odhajamo v Slovensko Bistrico

Prvi konec tedna v novembru bo poskrbel za konec prve polovice prvenstva v 2. SNL za sezono 2022/23. Žuti se bodo v okviru 15. kroga odpravili na bližnje gostovanje v Slovensko Bistrico, kjer jih bo pričakala Kety Emmi&Impol Bistrica, ki trenutno zaseda mesto višje od Beltinčanov. Glavni trener Gajser in njegovi igralci so odločni, da prekinejo neuspešni niz rezultatov v zadnjem obdobju in iz gostovanja pridejo z vsemi tremi točkami.

PRVENSTVO

Obe ekipi se na medsebojni obračun odpravljata s porazoma. Žuti so v prejšnjem krogu na domačem terenu priznali premoč Fužinarju, ki je slavil z 0:2, Bistričani pa so klonili v Velenju z 2:1. Vodilni zadetek je za Kety Emmi&Impol Bistrico dosegel Niko Havelka. Bistričani se na dvoboj odpravljajo z nizom treh tekem brez zmage v prvenstvu, Beltinčani pa z dvema zaporednima porazoma v drugoligaškem tekmovanju.

VEČ O NASPROTNIKU

Kety Emmi&Impol Bistrico v letošnji sezoni vodi Franc Fridl, ki je v svoji igralski karieri nastopal tudi za Beltince. Bistričani, ki so novinci v ligi, po 14 tekmah zasedajo 7. mesto z 19 točkami, Beltinčani pa jim sledijo s točko manj. Najboljši strelec Fridlove ekipe je Tai Matea Panić, ki je pri petih zadetkih, tri je dosegel še Jaša Martinčič. Za rdeče-bele iz Slovenske Bistrice nastopa tudi Stian Džumhur, ki je bil lani član žutih.

ZGODOVINA MEDSEBOJNIH OBRAČUNOV

Tekmeca sta se doslej srečevala zgolj v tretjeligaški konkurenci in na prijateljskih tekmah. Rezultatski izkupiček je močno nagnjen na stran Beltinčanov, ki so dobili vseh doslej odigranih šest tekem. Nazadnje so naše sobotne nasprotnike premagali v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju, ko so bili v beltinski šumi boljši z 2:1. Med strelce sta se takrat vpisala Luka Pihler in Luka Hren, ki tokrat zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne bo imel pravice nastopa. Iz istega razloga bo pri domačih manjkal Lan Vidmar.

DELEGIRANJE TEKME

Tekmo, ki se bo v soboto, 5. 11. 2022 ob 14. uri začela na stadionu v Slovenski Bistrici, bo sodil glavni sodnik Anže Jerič, njegova pomočnika bosta Miha Kalan in Žan Habuš, naloge delegata pa bo opravljal g. Stanislav Glažar.

PODPORA S TRIBUN

Žuti se tokrat na gostovanje ne odpravljajo sami. Poleg vseh, ki se boste v Slovenski Bistrico odpravili z avtomobili, se na bližnje gostovanje odpravlja tudi navijaški avtobus z najzvestejšimi privrženci beltinskega kluba, na katerem so prosta le še zadnja mesta. Prijava in ostale informacije so možne na 051-245-828 (Robert).

Foto: Boštjan Rous