Četrtek, 27.10.2022

V lov za nove točke proti Korošcem: Na predzadnji domači tekmi letos gostimo Fužinar

Damjan Gajser bo v soboto s svojimi igralci skušal popraviti vtis iz zadnjih dveh tekem. Po porazih proti Ljutomeru in Triglavu bodo žuti prvo zmago po prekmurskem derbiju iskali proti ravenskemu Fužinarju, ki ga vodi prekmurski strateg Mihael Bukovec.

PRVENSTVO

Po nedeljskem porazu v Kranju (2:1), kjer je edini zadetek za žute prispeval Kralj, so Beltinčani spet nekoliko zdrsnili po ligaški razpredelnici in sedaj zasedajo sedmo mesto z 18 točkami. Naš tokratni nasprotnik Fužinar se nahaja na dvanajstem mestu s 13 točkami, v prejšnjem krogu pa je doma v zadnji minuti izvlekel remi z 1:1 proti Slovenski Bistrici. 

VEČ O NASPROTNIKU

V zasedbi gostov najdemo tri znane obraze. Prvi je glavni trener Mihael Bukovec, ki je nekoč nastopal za beltinski Potrošnik, v zadnjih letih pa sedi na klopi Korošcev, drugi je napadalno usmerjeni vezist Chris Cener, ki je lanske pol sezone nastopal za žute, tretji pa Nejc Plaznik, ki je bil član Beltincev v obdobju pandemije koronavirusa in zato v žutem dresu na uradnih tekmah pravzaprav nikoli ni nastopil. Najuspešnejši strelec Fužinarja v tej sezoni je Faris Zubanović, ki je pri sedmih zadetkih, s petimi pa mu sledi prej omenjeni Cener.

ZGODOVINA MEDSEBOJNIH OBRAČUNOV

Beltinci in Fužinar sta se doslej na drugoligaških zelenicah pomerila sedemkrat. Žuti so se polnega izkupička veselili dvakrat, Korošci pa trikrat, nazadnje v spomladanskem delu lanske sezone, ko so v beltinski šumi slavili s kar 0:3. Zanimiv je tudi podatek, da Beltinčani na domačih tleh Fužinarja še niso uspeli premagati.

DELEGIRANJE TEKME

Tekmo, ki se bo v soboto, 29. 10. 2022 ob 14:00 uri začela v Športnem parku Beltinci, bo sodil glavni sodnik Bojan Tkalčič, pomagala mu bosta Jure Sužnik in Elmedin Dedić, naloge delegata pa bo opravljal Viktor Hotko.

Foto: Boštjan Rous