Petek, 21.10.2022

Mörec pred tekmo v Kranju: "Hitro se moramo resetirati in pripraviti na Triglav"

Pokalni spodrsljaj bo potrebno hitro odmisliti, saj se žuti že v nedeljo odpravljajo na zahtevno gostovanje v Kranj. V gorenjski prestolnici bo našo ekipo pričakal Triglav, ki je po slabem uvodu v prvenstvo v zadnjem času ujel formo in se v dvoboj z Beltinčani podaja s sedmimi osvojenimi točkami na zadnjih treh tekmah. Pred naslednjim prvenstvenim izzivom je za našo spletno stran spregovoril Vito Mörec.

"Vedeli smo, da bo pokalna tekma vse prej kot lahka, saj v pokalnih dvobojih favoritov ni. Tekma je bila trda z veliko dueli. Čeprav smo večino tekme imeli žogo v svojih nogah, smo bili premalo konkretni v zadnji tretjini igrišča. Težko smo prebijali postavljeno obrambo domačih, ki so se dobro branili. V zaključku srečanja nam je zadetek preprečila vratnica, smo pa imeli že prej veliko situacij, katere bi lahko bolje izpeljali in zabili. Na koncu so po enajstmetrovkah slavili Ljutomerčani, za kar jim moramo seči v roko in čestitati," se je včerajšnjega obračuna v ŠRC Ljutomer spomnil Vito Mörec, ki je odigral vseh 90 minut in uspešno realiziral najstrožjo kazen v šesti seriji, kar pa ni bilo dovolj za končno slavje.

Časa za obžalovanje ni, saj našo ekipo že v nedeljo čaka novo zahtevno gostovanje, žuti se bodo pomerili s kranjskim Triglavom: "Tako kot vsako tekmo bomo tudi tokrat šli na zmago. Hitro se moramo resetirati in pripraviti na Kranjčane. Zavedamo se, da odhajamo k bivšemu prvoligašu, čeprav njihov trenutni točkovni izkupiček ni najboljši. Moramo biti maksimalno fokusirani, še posebej na svojo igro. Če se bomo držali načrta, naših principov v igri in če bomo upoštevali trenerjeva navodila, bo tudi rezultat po tekmi pozitiven," še napoveduje 22-letni vezist.

Tekma v Kranju se bo pričela v nedeljo, 23. 10. 2022 ob 15:00 v Športnem centru Kranj. Glavni sodnik srečanja bo Božo Kondić, pomagala mu bosta Matic Mežnar in Goran Mikača, naloge delegata pa bo opravljal Stojan Bole.

Foto: Boštjan Rous