Sreda, 19.10.2022

Pokalna pot žutih, 2. del: V četrtek na zahtevno gostovanje v Ljutomer

Zmaga na nedeljskem derbiju je hitro postala zgodovina, saj Beltinčane ta teden čakata kar dve tekmi. Preden se bodo konec tedna odpravili na prvenstveno gostovanje v Kranj, jih v četrtek čaka tekma 2. kroga Pokala Pivovarne Union. Po zmagi nad Puconci se bodo žuti tokrat pomerili s prleškim tretjeligašem Ljutomerom.

POKAL UNION

Beltinčani so v prvem krogu doma s kar 6:0 ugnali pomurskega ligaša Puconce. Med strelce se je dvakrat vpisal Luka Hari, po en gol pa so dodali še Filip Kosi, Maksimiljan Zorman, Luka Hren in Robert Čakš. Nekoliko bolj so se na prvi pokalni oviri namučili Ljutomerčani, ki so bili od Grada boljši z 1:0, zmagoviti zadetek pa je ob koncu tekme dosegel Andy Fras

VEČ O NASPROTNIKU

Ekipa iz Ljutomera, ki jo vodi trener Marko Fajdiga, po desetih odigranih krogih zaseda 9. mesto v zanimivi 3. SNL vzhod, v kateri je prvih deset moštev razvrščenih znotraj šestih točk. Prleki so sijajno vstopili v prvenstvo in nekaj časa zasedali sam vrh ligaške razpredelnice, v zadnjem mesecu dni pa so nanizali štiri zaporedne poraze. Nazadnje so v Račah klonili s 5:1. Najboljši strelci Ljutomera v prvenstvu so Tilen Ketiš, Luka Nemec in Karel Šalamun, ki so pri treh zadetkih.

ZGODOVINA MEDSEBOJNIH OBRAČUNOV

Pred uvrstitvijo žutih v 2. SNL sta se tekmeca redno srečevala na medsebojnih tekmah, saj sta se dokaj sorazmerno vzpenjala iz 1. MNL Murska Sobota do 3. SNL vzhod. Zadnji medsebojni obračun sta odigrala 7. aprila 2018, ko je v Ljutomeru za minimalno zmago Beltincev zadel Jan Kristl. Nazadnje sta se ekipi v pokalu srečali 13. aprila 2016, ko je Dejan Sreš z edinim zadetkom na tekmi poskrbel za napredovanje Beltincev.

 DELEGIRANJE TEKME

Srečanje se bo pričelo v četrtek, 20. 10. 2022 ob 15:00 uri v ŠRC Ljutomer. Šlo bo za povsem zadnjo tekmo 2. kroga pokala, kar pomeni, da bodo že dan prej znani vsi preostali potniki v 3. krog, ko se bo tekmovanje razširilo na celotno Slovenijo. Glavni sodnik tekme bo Slavko Nemet, pomagala mu bosta Nejc Tušak in Rene Filipič, naloge delegata pa bo opravljal Danilo Kacijan. Vabljeni na najbližje gostovanje Beltincev v letošnji sezoni!

Foto: Boštjan Rous