Petek, 14.10.2022

Kapetan pred derbijem: "Verjamem v svojo ekipo!"

Težko pričakovan prekmurski derbi med Beltinci Klimo Tratnjek in Nafto 1903 je spet pred nami. V nedeljo ob 15:00 bomo v beltinski šumi ponovno uprizorili beltinski praznik nogometa, ki bo na tribune Športnega parka zvabil lepo število gledalcev. Pred dvobojem, kjer zmaga vedno šteje dvojno, smo se pogovarjali s kapetanom Domnom Zverom.

"Voditi tako mlado mlado ekipo ni enostavno, vendar poskušam to delo opravljati povsem mirno in samozavestno. Z nasveti in s pozitivno spodbudo želim pomagati tako celotni ekipi kot vsakemu posamezniku. Verjamem v svojo ekipo. Ozračje v slačilnici je med igralci zelo dobro, med sabo se odlično razumemo," se je o novi vlogi v letošnji sezoni razgovoril Domen Zver, ki si je po odhodu Patrika Raduhe nadel kapetanski trak. 

Zver se je v letošnji sezoni že večkrat dokazal na vratih Beltinčanov, nazadnje na tekmi prejšnjega kroga v Grosuplju, ko je bil ključni člen, da so žuti v Prekmurje vrnili vse tri točke. Kljub temu ni povsem zadovoljen s svojimi predstavami: "S svojimi predstavami nisem povsem zadovoljen. Določene so bile dobre, vendar pa sem imel tudi slabše tekme. Tako lahko povem, da so se pojavila določena nihanja, ki pa jih skušam odpraviti. Rad bi držal svoje predstave na določeni konstanti in jih iz tekme v tekmo nadgrajeval. Sem pa zadovoljen s predstavami svoje ekipe. Kljub mladosti smo pokazali, da lahko igramo na visokem nivoju. Žal pa smo na nekaterih tekmah prepoceni izgubljali točke zaradi naših napak."

24-letni vratar je igralec z najdaljšim stažem v beltinski šumi. V letošnji sezoni je med vratnicama ponovno združil moči z Dušanom Gyergyekom, s katerim trenirata pod budnim očesom trenerja vratarjev Dejana Nemca: "Delo pod vodstvom trenerja Dejana mi je zelo všeč, njegovi treningi mi zelo ustrezajo. Svoje delo vedno analiziramo, gremo skozi dobre in slabe stvari. Treninge zmeraj prilagajamo skozi teden in se tako pripravljamo na tekme. Z njegovimi izkušnjami in svetovanjem lahko povem, da sem zelo napredoval. Tudi z Duškom sem zelo dobro razumeva. Vsak trening opravljava maksimalno, se med seboj spodbujava in si pomagava. Vsi skupaj smo tako res dobra ekipa."

Pred kapetanom in njegovimi soigralci je v nedeljo ena izmed najzahtevnejših tekem v sezoni. V Športnem parku Beltinci bo ob 15:00 uri gostovala lendavska Nafta 1903: "Na derbiju bo potrebno dati vse od sebe. Morali bomo biti fokusirani od prve do zadnje minute. Skozi obračun moramo biti disciplinirani v obrambi in samozavestni v igri. Ključ do uspeha vidim predvsem v borbi od začetka do konca tekme in mirnosti v napetih situacijah," je še dodal Zver.

Glavni delivec pravice na derbiju bo Aleksandar Matković, pomagal mu bosta Aleksander Burjan in Jernej Flajšman, vlogo delegata pa bo opravljal Vlado Močnik.  V nedeljo pripravljamo spektakel s kar nekaj presenečenji. Med polčasom tekme bomo med vsemi kupljenimi vstopnicami in med imetniki sezonskih kart izžrebali kar nekaj zanimivih nagrad, glavna pa bo klimatska naprava Samsung, ki jo podarja podjetje Klima center Tratnjek.

V izogib gneči na vhodu vam svetujemo, da si vstopnice za derbi, ki bodo tokrat v obliki srečk, zagotovite v predprodaji. Nakup vstopnic je možen vsak dan v Športnem parku Beltinci, Pizzerii Zvezda Beltinci, Okrepčevalnici Duh in Kavi bar Pumpa (Petrol Beltinci). V nedeljo bomo ob glavnem šanku imeli tudi svojo kuhinjo, tako da se lahko brezskrbno v Športnem parku zadržujete skozi celoten beltinski praznik nogometa.

V nedeljo bodo v ospredju tudi vsi nadobudni igralci iz naše NŠ Aluvar Beltinci, toda več o tem boste izvedeli naknadno.

Foto: Boštjan Rous