Petek, 07.10.2022

Čakš pred potjo v Grosuplje: "Delo iz treningov moramo prenesti na tekmo"

Mesec september je za Beltince minil brez prvenstvene zmage, kar je prineslo določen padec po prvenstveni lestvici. V oktober so varovanci trenerja Gajserja vstopili z remijem proti Aluminiju, jutri pa bodo skušali na vsak način osvojiti vse tri točke proti ekipi Brinja, ki trenutno zaseda zadnje mesto na ligaški tabeli. O pomembnosti dvoboja v Grosuplju smo se pogovarjali z Robertom Čakšem.

"Po dobrem mesecu preživetem v Prekmurju lahko povem, da se odlično počutim, saj so ljudje tukaj zelo prijazni. Naša ekipa je zelo mlada in povezana, zato nisem imel večjih težav s privajanjem na nove soigralce, ki so me zelo lepo sprejeli," je najprej prve vtise po selitvi iz sežanskega Tabora v beltinsko šumo predstavil Robert Čakš, ki je član žutih postal v zadnjih urah poletnega prestopnega roka.

21-letni napadalec je nemudoma zasedel mesto v prvi enajsterici Beltincev, na svoj prvi prvenstveni zadetek pa še vedno čaka. Med strelce se je uspel vpisati le na pokalni tekmi proti Puconcem: "Trenutno smo v manjši rezultatski krizi, čeprav menim, da bi si glede na naše predstave, s kančkom sreče, zaslužili kakšno točko več. Zdaj sem se že počasi vpeljal v sistem igre, definitivno pa vidim še prostor za napredek. Predvsem v fazi obrambe, saj naša igra temelji na agresivnosti in presingu."

Žuti na zmago čakajo že več kot mesec dni. Nazadnje so se treh točk veselili v Ajdovščini 28. avgusta letos. Nova priložnost za prekinitev neuspešnega niza rezultatov pa se ponuja že jutri, ko se Beltinčani odpravljajo na gostovanje v Grosuplje. Tekma se bo pričela ob 15:30 uri: "V Grosuplje vsekakor odhajamo po vse tri točke. Skozi teden smo dobro trenirali in če bomo zdaj to prenesli na tekmo, se nimamo česa bati. Morali bomo igrati tako kot znamo: disciplinirano, agresivno in hitro," je še zaključil zadnji poletni prišlek v beltinski Športni park.

Foto: Boštjan Rous