Petek, 30.09.2022

Hren pred domačo tekmo z Aluminijem: "Odigrati bomo morali eno svojih najboljših tekem v sezoni"

Po odličnem začetku sezone so žuti v zadnjem obdobju nekoliko popustili. Na zadnjih štirih tekmah so vknjižili zgolj točko in se oddaljili od samega vrha ligaške razpredelnice. O vzrokih in rešitvah za nastali položaj smo se pogovarjali z Luko Hrenom.

"Tekma z Rogaško je bila težka, polna ritma in priložnosti na obeh straneh. Na žalost so domačini izkoristili več priložnosti in zato zasluženo zmagali. Sam sem dal vse od sebe, poskušal iz vseh situacij potegniti maksimum, na žalost pa je bilo to na koncu premalo," se je uvodoma prejšnje preizkušnje spomnil Luka Hren, ki je v Rogaški Slatini prvič v prvenstvu zaigral od prve minute. 

Zadnji dve gostovanji Beltincev sta imeli podoben izplen. Žuti so dvakrat zgodaj povedli na koncu pa po preobratu izgubili tekmo. Hren vidi razlog za to predvsem v padcu koncentracije: "Tekme vedno začnemo dobro, maksimalno skoncentrirani, obrambno zavzeti, nato pa se nam dogajajo padci koncentracije, včasih tudi kakšne kočljive sodniške odločitve ter primanjkljaj sreče. Nam pa večkrat zmanjka tudi energije, verjetno zaradi sloga igre z veliko teka, ki ga gojimo. V nadaljevanju bomo morali vse to popraviti, če bomo želeli zmagovati."

Naslednja naloga ne bo prav nič lažja. V beltinsko šumo prihaja lanski prvoligaš Aluminij: "V nedeljo nas čaka težka tekma s Kidričani, ki so na samem vrhu tabele. Seveda pa gremo vsako tekmo na zmago, tudi tokrat ne bo nič drugače. Bomo pa morali odigrati eno svojih najboljših tekem v sezoni, biti maksimalno taktično disciplinirani in izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Najti moramo ritem iz začetka sezone. Treniramo dobro in delamo vse, da bi krivuljo rezultatov spet obrnili na bolje," pravi 20-letni vezist.

Tekmo med Beltinci Klimo Tratnjek in Aluminijem, ki se bo pričela v nedeljo, 2. 10. 2022 ob 13:00, bo sodil Denis Šabanagić, pomagala mu bosta Matej Vojska in Dejan Švarc, delegat srečanja pa bo Silvester Tkalčič.

Foto: Boštjan Rous