Petek, 16.09.2022

Kosi: "Zaradi dveh zaporednih porazov je ekipa samo še bolj motivirana, da ta negativni niz preobrne v svoj prid!"

Dva zaporedna prvenstvena poraza so žuti sredi tedna prekinili z zmago v 1. krogu pokalnega tekmovanja. Beltinci so v sredo na domačem prizorišču suvereno premagali Puconce s 6:0, prvega zadetka v novem klubu pa se je razveselil tudi Filip Kosi, s katerim so se pogovarjali pred naslednjim prvenstvenim izzivom.

"S svojimi predstavami na začetku letošnje sezone sem dokaj zadovoljen. Potrebno je zabiti še kakšen gol, mislim pa, da smo z ekipo zelo dobro odprli prvenstvo. Prostora za napredek je še precej v vseh segmentih moje igre, saj se vračam po 6 mesecih neigranja zaradi poškodbe. V tem primeru sta vsak zadetek in vsaka asistenca pomembna pri pridobivanju samozavesti," pravi poletni novinec v beltinski šumi Filip Kosi. Svoj prvi zadetek je dočakal minulo sredo, ko je zabil enega izmed šestih zadetkov, ki so končali v mreži četrtoligaša iz Puconcev. Žuti so se s to zmago prebili v 2. krog Pokala Pivovarne Union, nasprotnika pa bodo dobili prihodnji torek, ko bo na sedežu MNZ Murska Sobota opravljen žreb.

Misli so sedaj spet usmerjene zgolj v prvenstvo, kjer si Beltinčani želijo prekiniti negativni niz rezultatov z zadnjih dveh tekem: "Zaradi dveh zaporednih porazov je ekipa samo še bolj motivirana, da ta negativni niz na domačem terenu preobrne v svoj prid," je prepričan 19-letni krilni napadalec. Nasproti bo naši zasedbi tokrat stala ljubljanska Ilirija, ki se letos izkazuje za zelo zahtevnega tekmeca: "Priprave na sobotno tekmo so podobne kot na vsako, saj vemo, kaj nas čaka. Nasproti bo stal čvrst in zahteven naprotnik, toda jutri šteje samo zmaga!"

Srečanje med Beltinci Klimo Tratnjek in Ilirijo 1911 se bo pričelo v soboto, 17. 9. 2022 ob 16:00 uri v beltinskem Športnem parku. Sodil ga bo glavni delivec pravice Nejc Gergič, pomagala mu bosta Primož Perger in Aljaž Holcman, vlogo delegata pa bo opravljal Vinko Vozlič. Vabljeni na tekmo!

Foto: Boštjan Rous