Petek, 09.09.2022

Sočič pred odhodom v Krško: "Pričakujemo trdo tekmo, a se z nasprotnikom pretirano ne obremenjujemo"

Potem, ko so žuti pretekli konec tedna precej nesrečno izgubili proti novomeški Krki, se bodo tokrat odpravili na gostovanje v Krško. Posavci bodo kljub temu, da so trenutno zgolj pri petih prvenstvenih točkah, predstavljali zahtevnega nasprotnika in tega se zaveda tudi Luka Sočič, s katerim smo se pogovarjali pred jutrišnjim odhodom na stadion Matije Gubca.

"Tekmo proti Krki smo odigrali dobro in si priigrali kar nekaj priložnosti, katerih pa nažalost nismo izkoristili. Ko igraš proti tako zahtevnemu nasprotniku moraš priložnosti, ki se ti ponudijo, izkoristiti. Tekma je bila težka, saj so se Novomeščani večino časa branili in čakali na protinapade, nam pa je v zadnjih minutah tekme nekoliko padla koncentracija in posledično smo delali nepotrebne napake, katere je nasprotnik izkoristil. Po tekmi je bilo v slačilnici nekoliko slabše vzdušje. Tako je po vsakem porazu, sploh pa, če odigraš dobro tekmo in na koncu izgubiš v zadnji minuti," se je obračuna 6. kroga, ko je Krka prišla do zmage v 91. minuti po zadetku iz enajstmetrovke, spomnil Luka Sočič.

Tudi naslednji izziv bo vsekakor zahteven. Beltinci se bodo jutri odpravili na gostovanje v Krško, ki je nazadnje žute v beltinski šumi premagalo in si tako tkaovalo pot do obstanka v ligi: "Vsaka tekma v drugi slovenski ligi je težka, saj so vse ekipe na visokem nivoju. Pričakujemo trdo tekmo, saj je nasprotnik fizično zelo dober. Priprave na Krško se ne razlikujejo bistveno od priprav na ostale nasprotnike. Mi gledamo predvsem nase in se ne obremenjujemo preveč z nasprotnimi ekipami."

"Začetek sezone je za našo ekipo zelo dober. Z nekaj sreče in konkretnosti bi lahko bil še boljši. Sedaj je potrebno z dobrimi igrami nadaljevati, saj si do konca jesenskega dela sezone želimo biti čim višje na ligaški lestvici," je zaključil 21-letni vezist žutih.

Tekma proti Krškemu je na sporedu v soboto, 10. 9. 2022 ob 16:30 uri. Srečanje na stadionu Matije Gubca bo sodil Damjan Novarlić, pomagala mu bosta Elmedin Dedić in Jernej Flajšman, vlogo delegata pa bo opravljal Sandi Kranjec. Vabljeni na gostovanje!

Foto: Boštjan Rous