Četrtek, 01.09.2022

Žaler pred dvobojem z vodilno Krko: "Upam, da se bo zbralo veliko navijačev, kajti njihova podpora nam veliko pomeni!"

Po zmagoslavju v zadnji minuti tekme v Ajdovščini so se misli morale hitro preusmeriti v nadaljevanje prvenstva. Ta konec tedna prinaša zanimiv obračun vrha prvenstvene lestvice. Četrti Beltinčani bodo doma pričakali vodilno Krko, Žan Žaler in soigralci pa se nadejajo novega uspeha.

"Tekma v Ajdovščini je bila zelo težka. Nismo jo odigrali najboljše, a nas je tokrat rešila individualna kvaliteta. V zadnjih dvajsetih minutah smo bili zelo napadalni in to se nam je obrestovalo v zadnji minuti srečanja, ko smo dosegli zmagoviti zadetek," se je uvodoma na tekmo prejšnjega kroga ozrl Žan Žaler, ki je ta teden pravnoval svoj 20. rojstni dan. Prav v beltinski šumi, kjer sedaj nastopa drugo sezono, je lani naredil svoje prve članske korake in hitro postal nezamenljivi člen prve enajsterice žutih: "V Beltincih se počutim odlično! V slačilnici vlada res dobro vzdušje, igramo dobro, ... Gremo tekmo po tekmo in na koncu bomo videli, kam nas bo to popeljalo, zagotovo pa si želimo biti na vrhu lestvice."

Že sobotni obračun bo znova zelo zahteven. V Športni park Beltinci namreč ob 16:30 uri prihaja vodilna Krka, ki poraza na uradnih tekmah ne pozna že vse od lanskega novembra: "Zavedamo se, da je Krka zelo močan nasprotnik, kar nenazadnje dokazujejo njihovi rezultati. Dobro smo jih analizirali in se pripravili na njih. Naredili bomo vse, da tri točke ostanejo doma, upam pa, da se bo zbralo veliko navijačev, kajti njihova podpora nam veliko pomeni," je še zaključil beltinski centralni branilec.

Srečanje med prvo in četrto ekipo prvenstva, ki ju ločijo le tri točke, bo sodil Žan Jazbec, pomagala mu bosta Goran Mikača in Miodrag Čiča, delegat srečanja pa bo Slavko Režonja. Navijače obveščamo, da bomo skozi celotno srečanje imeli pri glavnem šanku postavljeno stojnico s klubskimi artikli.

Foto: Boštjan Rous