Petek, 26.08.2022

Pihler pred gostujočo tekmo s Primorjem: "Zavedamo se, da nas čaka težka tekma, toda pričakovanja so visoka!"

Tekma prejšnjega kroga se ni izšla po željah Beltinčanov. Žuti so na domačem terenu na tekmi preobratov morali priznati premoč Biljencem, ki so jih s to zmago tudi prehiteli na ligaški razpredelnici. Beltinčani sedaj zasedajo peto mesto, Luka Pihler in druščina pa bodo nove točke iskali v soboto proti Primorju.

"Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, saj se je nasprotnik zaprl, pa smo si kljub temu uspeli priigrati veliko število zrelih priložnosti. Celotno tekmo smo imeli pobudo, nasprotnik pa nas je kaznoval iz protinapadov in iz ene nezbranosti ob prekinitvi. Po vodstvu smo imeli še naprej terensko premoč in tudi nekaj priložnosti, potem pa smo dobili gol iz prekinitve. Ko smo iskali tretji gol pa so nas gostje spet kaznovali iz protinapadov," se je najprej na tekmo prejšnjega kroga ozrl Luka Pihler, ki je tudi proti Biljencem na zelenici preživel vseh 90 minut. Časa za obžalovanje ni, moštvo Damjana Gajserja se že od ponedeljka naprej pripravlja na naslednji prvenstveni izziv v sezoni 2022/23. Žuti se bodo v soboto odpravili na dolgo gostovanje v Ajdovščino, kjer jih bo pričakala ekipa Primorja.

Sinovi burje po štirih krogih zasedajo 10. mesto, ob eni zmagi in remiju so na začetku letošnje sezone vknjižili še dva poraza. Primorci s prikazanim doslej niso najbolj zadovoljni, to je tekom tega tedna dokazala tudi uprava kluba, ki je že poskrbela za menjavo na trenerski klopi - Igorja Božiča je zamenjal 40-letni Milan Anđelković: "Pričakovanja pred tekmo s Primorjem so definitivno spet visoka, ponovno gremo po vse tri točke, vendar se zavedamo, da bo tekma zelo težka, saj so Ajdovci zamenjali trenerja, kar ponavadi igralcem da dodatni motiv za dokazovanje. Za zmago bomo morali tekmo odigrati maksimalno, poslušati trenerjeva navodila in igrati svojo igro. Mislim, da če smo mi pravi, da rezultat ne bi smel izostati."

Kljub porazu Beltinčanov na prejšnji tekmi, ki je poskrbel za nekaj razočaranja, pa so žuti po štirih odigranih tekmah še vedno na visokem petem mestu, kar igralcem vliva še dodatno motivacijo pred nadaljevanjem prvenstva: "Prvenstvo se je šele dobro začelo, zato je veliko ekip točkovno zelo skupaj. Menim pa, da imamo letos odlično ekipo. Morda nas nekateri malo podcenjujejo, ampak mislim da se lahko borimo tudi za najvišja mesta, vendar moramo vsako tekmo odigrati na najvišjem nivoju," je zaključil 24-letni vezist.

Tekma proti Primorju je na sporedu v soboto, 27. 8. 2022 ob 17:00 uri. Srečanje na Mestnem stadionu Ajdovščina bo sodil Jure Žagar, pomagala mu bosta Matej Vojska in Tine Frece, vlogo delegata pa bo opravljal Aljoša Besednjak. Vse zveste pristaše vabimo, da se nam pridružijo na zahtevnem gostovanju in pomagajo našim igralcem do novih točk!

Foto: Boštjan Rous