Sreda, 10.08.2022

Kralj po prvencu v žutem dresu: "Prepričan sem, da lahko premagamo tudi Dob!"

Za nami sta dve zaporedni domači zmagi, s katerima so se žuti prebili na prvo mesto ligaške razpredelnice. Zdaj varovance Damjana Gajserja čaka zahtevno delo, saj bodo morali ta položaj braniti. V nedeljo je pred Beltinčani nov izziv - prvič v sezoni 2022/23 se bodo odpravili na gostovanje, nasproti jim bo stala ekipa Doba. Pred tekmo smo se pogovarjali z Janom Brunom Kraljem.

"Celo poletje smo garali in trdo trenirali. Vsak je na treningih dajal svoj maksimum, da bi si izboril mesto v ekipi in na koncu se nam je to poplačalo z dvema zmagama na uvodu v prvenstvo. Dodatno nagrado pa predstavlja tudi to, da trenutno zasedamo prvo mesto na ligaški lestvici. Kljub temu, da se je ekipa poleti precej spremenila, je vzdušje v slačilnici odlično. Vsi se dobro razumemo in strmimo k istim ciljem," se je na začetek sezone 2022/23 ozrl napadalec Jan Bruno Kralj, ki se je poleti v Beltince preselil iz mladinske selekcije Maribora.

19-letniku iz Apač se je že na drugi uradni tekmi v žutem dresu uspelo vpisati med strelce, minulo nedeljo je namreč ob zmagi s 3:0 dosegel tretji gol Beltinčanov v mrežo Jadrana: "Vesel sem, da sem se tako hitro uspel vpisati med strelce. Zato sem tudi prišel v Beltince, tukaj želim pokazati vso svoje znanje. Želim si izboriti mesto v začetni enajsterici in tako čim bolj pomagati ekipi. Se pa zagotovo pozna preskok iz mladinske lige v 2. SNL, zdaj gre vse veliko bolj na moč. Sem pa zadovoljen s tem, kako sem se vključil. Zmeraj želim izkoristiti priložnost, ki jo dobim."

Tekma z Jadranom je medtem že pozabljena. Vse misli so usmerjene le proti tekmi 3. kroga, ko se bodo žuti odpravili na gostovanje v Dob. Srečanje se bo v soboto, 13. 8. 2022 v Športnem parku Dob začelo ob 17:30 uri. "Kljub temu, da Doba v zadnjih štirih sezonah še nismo premagali, sem prepičan, da se bo to zgodilo sedaj, če bomo v tekmo krenili podobno kot smo v prvi dve. Že od začetka tedna smo z glavo na tekmi, sfokusirani smo le na Dob in verjamem, da nam bo to prineslo nov uspeh," je še zaključil beltinski napadalec.

Foto: Boštjan Rous