Četrtek, 04.08.2022

Kaučič pred tekmo z Dekani: "Navijačem se želimo oddolžiti še z eno zmago"

Alan Kaučič se je pred kratkim vrnil po dolgotrajni poškodbi, ki ga je od nogometnih zelenic oddaljila za kar deset mesecev. Po nekaj pripravljalnih tekmah sredi poletja je v 1. krogu nove sezone dobil zaupanje s strani trenerja Gajserja in proti Rudarju iz Velenja tekmo začel v prvi postavi. Centralni branilec, ki v Beltincih nastopa tretjo sezono, ima za letošnjo sezono visoke cilje.

"Res je, da se je zelo vleklo teh 10 mesecev od moje zadnje uradne tekme. Za mano je dolg in zahteven proces okrevanja, sploh prva dva meseca sta bila zelo težka, saj sem večino časa moral preležati. Zadovoljen sem, da je okrevanje potekalo po planih in da ni bilo kakšnih dodatnih zapletov potem, ko sem se vrnil na treninge," je uvodoma povedal 20-letni centralni branilec, ki se je na začetku letošnje sezone preselil na desno stran obrambe.

Žuti so sezono 2022/23 otvorili na najboljši možen način. Odlično opravljene poletne priprave so kronali z zmago proti favoriziranemu Rudarju iz Velenja. Za prve tri domače točke sta zadela Emruli in Grobelnik: "Zadovoljen sem z opravljenim v poletnih pripravah. Odigrali smo dobre tekme, do začetka prvenstva smo izgubili le eno. Pa še ta poraz se je zgodil na samem začetku priprav, ko smo se še spoznavali. Ekipa je kakovostna, tudi vzdušje v slačilnici je pravo in to se je rezultiralo na prvi prvenstveni tekmi, na kateri smo premagali Rudar. Sicer so tudi Velenjčani imeli svoje priložnosti, toda mi smo bili dobro postavljeni v obrambi. Je pa še vseeno kar nekaj stvari, katere moramo v prihodnje izboljšati. Verjamem, da lahko letos spišemo eno dobro sezono," je dogajanje v zadnjih tednih opisal Alan Kaučič in ocenil tudi svojo predstavo - na tekmi 1. kroga je odigral 90 minut: "S svojo predstavo sem zadovoljen. Vem, da kondicijsko še nisem na najvišjem nivoju, verjamem pa, da se bo to v roku treh, štirih tekem popravilo. Veseli me tudi dejstvo, da na tekmi z Rudarjem nisem imel nobenih težav s kolenom."

Zmaga nad Velenjčani je medtem že pozabljena, misli so od začetka tedna usmerjene le še proti obračunu z Jadranom iz Dekanov. Proti primorskemu klubu Beltinčani v zadnjih štirih sezonah še niso uspeli doseči zmage: "Čaka nas zelo zahtevna tekma proti ekipi iz Dekanov, saj proti njim v zadnjih štirih sezonah nismo bili pretirano uspešni. Spet bomo morali biti stoodstotni in skoncentrirani skozi vseh 90 minut. V obrambi bo potrebno zadržati prazno mrežo, za zadetek pa verjamem, da bo že prišel, če bomo pokazali dobro igro. Mislim, da si publika zasluži, da potrdimo zmago iz prejšnjega tedna. Po zadnji tekmi smo videli veselje navijačev in zadovoljni smo, ko jim lahko vrnemo nekaj za to, da nas pridejo gledat in podpirat. Želim si, da bi se število gledalcev iz tekme v tekmo povečevalo, vse to pa je odvisno predvsem od naših predstav."

Foto: Boštjan Rous