Nedelja, 03.07.2022

Poraz na drugi pripravljalni tekmi: Rudar do zmage v drugem polčasu

Žuti so v včerajšnjem popoldanskem terminu na domači zelenici gostili ekipo velenjskega Rudarja in izgubili z izidom 0:2. Gostje so si zmago zagotovili v začetku drugega polčasa, med strelce sta se vpisala Majcenovič in Jovanović. Naslednja preizkušnja Beltinčane čaka že v torek.

Sobota, 2. 7. 2022, Športni park Beltinci, 18:00

Beltinci Klima Tratnjek - Rudar Velenje 0:2 (0:0)

Majcenovič (47.), Jovanović (57.)

Postava: Zver (kap.) (od 46. Gorenjak), Ščernjavič (od 46. Mezga), Žaler (od 46. Magdič), Ptiček, Rantaša (od 86. Granfol), Sočič, Zorman, Pihler (od 46. Hren), Kralj (od 46. Baligač), Kosi (od 46. Hari), Emruli (od 60. Grobelnik).

Včeraj so varovanci trenerja Gajserja na glavnem igrišču Športnega parka Beltinci opravili z drugo pripravljalno tekmo letošnjih poletnih priprav. Na domačem terenu so gostili ekipo Rudarja iz Velenja, katera se bo v beltinsko šumo še enkrat vrnila ob koncu meseca, ko bo na sporedu 1. krog sezone 2022/23. Knapi so včerajšnjo tekmo po dveh golih v začetku drugega polčasa dobili z 0:2. Svojo zadnjo tekmo v vlogi pomočnika je odvodil David Vinkovič, prvič pa se je na klopi znašel njegov naslednik Luka Ivanič.

Od prvega sodnikovega žvižga smo kljub težkim pogojem za igro spremljali zanimivo srečanje, ki pa v prvem polčasu ni ponudilo zadetkov. V prvih 45 minutah resnejših priložnosti vseeno nismo videli - Beltinčani so enkrat nevarno zapretili po strelu Kosija, Velenjčani pa so bili najbližje zadetku v 35. minuti, ko je po kotu gostov Ščernjavič žogo izbil, preden bi ta prečkala golovo črto.

Že ob polčasu se je Gajser odločil za šest menjav. S tekmo so zaključili novopečeni kapetan Zver, Ščernjavič, Žaler, Pihler, Kosi in Kralj, namesto njih pa so vstopili Gorenjak, Magdič, Hren, Baligač, Hari in Mezga. Kmalu po začetku drugega polčasa so Velenjčani prišli do dveh zadetkov. V 47. minuti je z neposredne bližine zadel Majcenovič, v 57. minuti pa je napako Beltinčanov izkoristil še Jovanović. V nadaljevanju sta namesto Emrulija in Rantaša vstopila še Grobelnik in Granfol, pravih priložnosti pa na eni ali drugi strani ni bilo več. Še najbližje golu so bili gostje v 81. minuti, ko so po predložku z desne strani z bližine zastreljali cela vrata Gorenjaka.

Že v torek našo zasedbo čaka nova preizkušnja. Žuti se bodo odpravili na gostovanje v sosednjo Avstrijo, kjer se bodo pomerili s St. Anno, za katero od letošnje sezone nastopata tudi Marko Maučec in Luka Marič.

Foto: Boštjan Rous