Ponedeljek, 27.06.2022

Zmaga na prvi pripravljalni tekmi: Za uvod boljši od Zedinjene Slovenije

Žuti so v ponedeljkovem popoldnevu v ŠRC Gančani pričakali argentinsko ekipo Zedinjene Slovenije, katero so po prepričljivi igri ugnali z izidom 1:0. Mož odločitve je bil že v prvem polčasu Luka Pihler, ki se je izkazal z zadetkom z velike razdalje.

Ponedeljek, 27. 6. 2022 ob 17:15, ŠRC Gančani

Beltinci Klima Tratnjek - Zedinjena Slovenija (Argentina) 1:0 (1:0)

60 gledalcev; Pihler (21.)

Beltinci: Vohar (od 46. Virag), Ščernjavič (od 46. Zorman), Magdič (od 46. Rantaša), Ptiček, Rec, Pihler (kap.) (od 74. Sočič), Hren, Granfol (od 67. Herco), Kosi, Baligač (od 67. Emruli), Kralj. Damjan Gajser.

Beltinčani so po tednu treningov danes ob 17:15 uri v ŠRC Gančani odigrali prvo tekmo v letošnjih poletnih pripravah. Njihov nasprotnik je bila argentinska ekipa Zedinjena Slovenija, ki je ravno včeraj iz svoje domovine pripotovala v slovensko prestolnico. Glavni trener Damjan Gajser je priložnost za igro ponudil kar nekaj igralcem na preizkušnji, možnost dokazovanja pa so dobili tudi mladinci Virag, Granfol in Herco.

Že od prve minute so žuti prevzeli pobudo in imeli kontrolo nad dogajanjem na igrišču. Kljub terenski premoči pa v prvem delu igre nismo videli številnih priložnosti. Prvi strel smo dočakali v 16. minuti, ko je z razdalje sprožil Lukas Magdič, toda žoga je zletela visoko čez vrata. Precej bolj natančen je bil v 21. minuti Luka Pihler, ki je Beltinčane s strelom z velike razdalje popeljal v vodstvo. Ob koncu polčasa je še z enim strelom poskusil Pihler, toda gostje so žogo uspeli izbiti v kot.

Že med polčasom je Gajser naredil prve tri menjave. Namesto Voharja, Ščernjaviča in Magdiča je v igro poslal Viraga, Zormana in Rantašo. Žuti so bili v drugem polčasu še bolj dominantni, spremljali smo namreč le igro na polovici Zedinjene Slovenije. Na prvo resnejšo priložnost pa smo vseeno spet čakali do 62. minute, ko se je Marin Rantaša dobro prebil po svoji desni strani, akcijo pa je s strelom z razdalje zaključil Luka Pihler, toda Argentinci so strel uspeli blokirati. Štiri minute pozneje je z razdalje nevarno sprožil tudi prvi poletni novinec Beltinčanov Blaž Baligač, žogo pa je vratar gostov z zadnjimi močmi uspel preusmeriti v kot. Najlepša priložnost v drugem delu tekme je spet pripadla Luki Pihlerju, ki je v 72. minuti neposredno iz prostega strela stresel stičišče vratnice in prečke. V končnici tekme je trener Gajser v igro poslal še Herca, Emrulija in Sočiča. V zadnjih petnajstih minutah smo videli še dve zreli priložnosti žutih. Najprej je po podaji Rantaše v 75. minuti z glavo streljal Adis Emruli, v 84. minuti pa je po podaji Kralja bil blizu zadetka še Marin Rantaša, toda še dvakrat se je zelo dobro odrezal vratar Zedinjene Slovenije in poskrbel, da je na koncu ostalo pri izidu iz prvega polčasa.

Naslednji test v poletnih pripravah čaka našo ekipo že v soboto, ko se bodo žuti pomerili z velenjskim Rudarjem. Lokacijo in uro tekme bomo sporočili tekom tedna.

Foto: Boštjan Rous