Četrtek, 02.06.2022

Še en odhod iz beltinske šume: Marko Maučec se prvič v karieri podaja na tuje

Po Raduhi in Hartmanu se je za odhod iz Športnega parka Beltinci odločil še en dolgoletni član žutih. Beltinski dres je slekel tudi Marko Maučec, ki se je pri 23-letih odločil, da se prvič v karieri poda na tuje. Odslej bo nastopal za avstrijskega tretjeligaša St. Anno.

Marko Maučec se je beltinskemu klubu pridružil ob uvrstitvi žutih v 2. SNL. 23-letnik je v Športnem parku Beltinci v celoti preživel štiri sezone, skozi katere je zbral 89 uradnih nastopov in dosegel štiri zadetke. Še posebej bo navijačem ostal v spominu tisti ob zmagi nad lendavsko Nafto 1903, ki je bil tudi njegov edini na domači zelenici. V pravkar minuli sezoni je Maučec zbral 20 nastopov, med strelce pa se je vpisal na tekmah proti Dravi Ptuj in Brežicam. Po končani sezoni pa se je odločil za nov izziv - v prihodnje bo igral v tretji avstrijski ligi za ekipo St. Anna. To bo njegova prva izkušnja izven slovenskih zelenic.

V klubu smo Marku hvaležni za dolgoletno zvestobo in pripadnost klubu, v nadaljevanju kariere pa mu želimo veliko sreče na osebnem in športnem področju!

Mare, hvala in srečno!

"Po štirih prekrasnih letih v žutem dresu je napočil čas za nov izziv. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so me podpirali od prvega dne, odkar sem prišel v Beltince. Zahvalil bi se sedanjemu predsedniku g. Janezu Brezniku in nekdanjemu predsedniku g. Marjanu Vöröšu, ki sta me pripeljala v klub in mi dala priložnost, da igram v drugi ligi, zahvalil pa bi se tudi vsem ostalim, s katerimi sem sodeloval - strokovnemu štabu, nekdanjim soigralcem, delavcem v klubu in pa seveda navijačem, ki so najboljši v ligi. Upam, da se naše poti še kdaj prekrižajo, od tega trenutka naprej pa sem največji navijač žutih!"

Foto: Boštjan Rous