Sreda, 08.06.2022

Zimski prišleki zapustili beltinsko šumo: Irgolič, Vinokorov in Debelak se poslavljajo od žutega dresa

Pozimi so se vratar in dva mlada branilca v Beltince preselili v želji po dokazovanju, toda v spomladanskem delu sezone vseeno niso uspeli priti do pomembnejše vloge v članskem moštvu. Nino Irgolič, Evgeniy Vinokorov in Tevž Debelak bodo tako svojo nogometno pot nadaljevali drugje.

Nino Irgolič se je v Beltince preselil praktično na zadnji dan zimskega prestopnega roka. 24-letnik je v konkurenci treh vratarjev trdo treniral pod vodstvom trenerja Nemca in si na koncu prislužil priložnost za dokazovanje v zadnjem krogu prvenstva. Na tekmi v Dobu je odbranil vseh 90 minut.

Evgeniy Vinokorov se je v Beltincih mudil na polletni posoji s strani Nogometne šole Mura. 20-letni Izraelec je z dvema zadetkoma nase opozoril na zimskih pripravah, nato pa zaradi poškodbe izpustil zaključni del pripravljalnega obdobja. Vinokorov je v spomladanskem delu sezone nastopil na 5 tekmah, na katerih je zbral 382 minut. Štiri srečanja je začel od prve minute, enkrat pa je v igro vstopil iz klopi za rezervne igralce. V statistiko je vpisal en rumeni karton.

Tevž Debelak se je prav tako v Beltince preselil pozimi. Podobno kot Vinokorov si je z dobrimi predstavami na zimskih pripravah prislužil pogodbo, nato pa ga je pred začetkom prvenstva zaustavila poškodba. V spomladanskem delu sezone je tako dobil priložnost le na dveh tekmah. Debitiral je ob zmagi nad Rogaško, prvič pa je od prve minute začel v zadnjem krogu na Dobu.

V klubu se vsem igralcem zahvaljujemo za ves trud, ki so ga vložili ob igranju za Beltince in njim želimo veliko sreče na njihovi nadaljnji športni poti.

Nino, Jenia in Tevž, hvala!