Ponedeljek, 16.05.2022

Velika zmaga ob beltinskem prazniku nogometa: Emrulijev zadetek v 93. minuti prinesel tri točke proti Nafti 1903

Prejšnji petek je prekmurski derbi v Beltincih znova spomnil na nekdanje prvoligaške čase. V beltinskem Športnem parku smo bili priča pravemu prazniku nogometa, ki se je najprej začel z medsebojnimi obračuni mlajših selekcij NŠ Aluvar Beltinci in NK Nafte 1903, končal pa z veliko zmago članske ekipe Beltincev nad lendavsko Nafto 1903. Strelec zmagovitega zadetka v zadnji minuti tekme je bil Adis Emruli.

Petek, 13. maj 2022, 29. krog:

Beltinci Klima Tratnjek - Nafta 1903 1:0 (0:0)

1.200 gledalcev; Emruli (93.)

Beltinci: Zver, Zorman, Pihler (od 68. Mörec), Marič, Štravs (od 82. Emruli), Džumhur (od 56. Grobelnik), Raduha (od 68. Maučec), Sočič, Zeljković, Žaler, Rantaša. Damjan Gajser.

Nafta: Galoši, Bolla, Csaba (od 62. Drk), Haljeta, D. Nemeth, Novinič, Szabo (od 87. Zamuda), E. Nemeth, Florjanc (od 77. Zana), Vinko. Gabor Boer.

Pred odlično kuliso, v beltinski šumi se je namreč zbralo več kot tisoč gledalcev, smo spremljali čustveno tekmo. Že pred prvim sodnikovim žvižgom je namreč bil čas za nekaj krajših slovesnosti. Najprej je uokvirjen in podpisan dres s strani vseh igralcev in delavcev kluba ob govoru predsednika g. Janeza Breznika prejel kapetan ekipe Patrik Raduha, ki se je s to tekmo poslovil od igranja za Beltince. Takoj za tem je spominsko sliko prejel tudi Darko Horvat, ki je sredi letošnje sezone prenehal z delom v klubu, vratarju Domnu Zveru pa smo se v klubu po 100. odigranih tekmah poklonili z dresom s številko 100 na hrbtu.

Kmalu za tem so se čustva morala potisniti na stran, saj nas je čakal vroč derbi med ekipama, ki sta v prejšnjih krogih nanizali nekaj slabših rezultatov in sta sezono želeli skleniti z velikim skalpom na prekmurskem derbiju. Skozi celotnih 90 minut prav veliko priložnosti na eni ali drugi strani nismo videli. Obe zasedbi sta odigrali taktično tekmo in nista puščali preveč prostora nasprotniku. Vse do 91. minute, ko je po levi strani odlično pobegnil Adis Emruli, katerega je s prekrškom zaustavil Bolla in si prislužil izključitev. Žutim se je s tem ponudila zadnja priložnost za zadetek na tekmi in varovanci Damjana Gajserja so jo izkoristili. V kazenski prostor je dolgo podajo poslal Maučec, žogo je, preden bi ta zapustila igrišče, rešil Zeljković, po kratki podaji Grobelnika pa je v polno meril junak tekme Adis Emruli, za katerega je bil to drugoligaški prvenec.

Akcijo za zmago in veliko veselje Beltinčanov pa si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku.

Foto: Boštjan Rous

Video: Sportklub