Četrtek, 12.05.2022

Dan za nogomet - dan za spektakel v beltinski šumi!

Jutri ob 17:30 bo na sporedu težko pričakovan derbi med Beltinci Klimo Tratnjek in Nafto 1903. Derbi, ki bo z veliko gotovostjo spomnil na nekdanje prvoligaške čase, saj v klubu pripravljamo dogodek, kot ga ni bilo že kar nekaj časa. Nekatere posebnosti petkovega praznika nogometa v Beltincih ste že izvedeli, nekatere pa bomo prihranili za presenečenje.

Tokrat nismo pripravljali napovednika kot to počnemo za vsako običajno tekmo. Ker preprosto to ni tekma, na kateri se gleda na lestvico, točke, statistiko in podobno. Pred nami je derbi - tekma, kjer se lahko zgodi karkoli.

Zaradi razmer, v katerih smo živeli in igrali nogomet v zadnjem obdobju, se nas je prekmurski derbi z Nafto 1903 na domačem igrišču kot po pravilu izogibal. Nazadnje so Lendavčani gostovali v Beltincih 4. avgusta 2019 in takrat so se Žuti pred prvoligaško kuliso (1.500 gledalci) veselili velike zmage nad prekmurskimi rivali, za katero z zadetkom v prvem polčasu poskrbel Marko Maučec

Tokrat pripravljamo še veliko več, saj si mesto, ki je nekoč veljalo za najbolj nogometno vas v Sloveniji, to tudi zasluži!

Z dogajanjem bomo na pomožnem igrišču in igrišču z umetno travo pričeli že ob 16:00 uri, ko se bodo med seboj merile mlajše selekcije NŠ Aluvar Beltincev in NK Nafte 1903 (U7, U9 in U11). Tako boste imeli že pred članskim derbijem možnost na delu videti mlade talente, ki bodo morda čez nekaj let nosili drese največjih pomurskih klubov.

Ves čas bo na klubski stojnici možen nakup artiklov iz povsem nove klubske trgovine: https://ndbeltinci.net/fan-shop, tekom dogodka pa pripravljamo tudi nekaj bogatih nagradnih iger. Med polčasom tekme bo namreč nekdo, ki bo kupil vstopnico domov odšel z novo klimatsko napravo Samsung, ki jo podarja podjetje Klima center Tratnjek.

Tekma bo še toliko bolj čustvena, ker se od igranja za ND Beltince poslavlja kapetan Patrik Raduha, v čast kateremu bomo dres s številko 22 na hrbtu za naslednje štiri sezone upokojili.

Tekmo, ki se bo pričela v petek, 13. maja ob 17:30 v Športnem parku Beltinci bo sodil Božo Kondić, njegova pomočnika bosta Robert Šprah in Jernej Flajšman, vlogo delegata pa bo opravljal Dejan Gemič.

Udeležite se derbija v beltinski šumi in bodite del praznika nogometa. 

NAPOLNIMO ŠPORTNI PARK IN POKAŽIMO SLOVENIJI, KJE JE NOGOMET DOMA!

Še vedno je možen tudi nakup vstopnic v predprodaji: prodaja vstopnic poteka danes po 16:00 uri pri glavnem šanku na stadionu in pa jutri od 8:00-12:00 na beltinski tržnici, kjer bomo imeli postavljeno klubsko stojnico z artikli iz navijaške trgovine.

Foto: Boštjan Rous