Nedelja, 01.05.2022

V drugo zaporedno domačo tekmo z željo po drugi zaporedni domači zmagi

Potem, ko je praznični vikend (zgolj v 2. SNL) minil brez prvenstvenih tekem, se je 27. krog preselil na sredo. Tako bodo Žuti sredi tedna igrali svojo drugo zaporedno domačo tekmo. V jesenskem delu so Beltinčani zmago v Rogaški nadgradili še s tremi točkami v Krškem - tokratni plan pa je, da se prej omenjeni scenarij ponovi še na domačem prizorišču.

LESTVICA

Po zmagi nad Rogaško se je naša ekipa ponovno zavihtela mesto višje in sedaj zaseda 11. mesto (32 točk). Za zgornjo polovico lestvice oziroma za 8. uvrščenim Dobom zaostaja za tri točke. Krško pa se še vedno krčevito bori za obstanek med drugoligaši. Trenutno so na 14. mestu (20 točk) in imajo le točko naskoka nad predzadnjo Dravo iz Ptuja in tri nad zadnjimi Brežicami.

FORMA

Žuti so po nesrečnem porazu v Novem mestu prejšnji konec tedna vendarle prišli do prve zmage na domačih tleh v letu 2022. Beltinčani so doma po napeti končnici in pred lepo kuliso prišli do pomembne zmage nad Rogaško z 2:1, za katero sta zadela Luka Marič in Gal Grobelnik. Ekipa Krškega, ki spomladi še ni osvojila vseh treh točk, pa je v prejšnjem krogu doma visoko klonila proti Triglavu. Kranjčani so bili boljši s kar 0:4.

MEDSEBOJNE TEKME

Po izpadu Krškega iz 1. SNL so se Posavci štirikrat merili z Beltinčani, Žuti pa so zaenkrat uspešnejši v medsebojnih obračunih. V sezoni 2019/20 se je obračun v Krškem končal z izidom 1:1, tedaj je Alan Hočevar zadel z glavo v zadnji minuti tekme. Sezono pozneje sta se ekipi pomerili dvakrat. V jesenskem delu sezone 2020/21 so Beltinci doma po golih Matea Verunice, Mitje Mauka in Sama Žalika slavili s kar 3:1, v ligi za obstanek pa so bili potem Krčani boljši z 1:2. Edini gol za našo ekipo je dosegel Mateo Verunica. V tej sezoni pa smo videli popolno dominanco Žutih na gostovanju v Krškem. Varovanci trenerja Gajserja so oktobra 2021 po zmagi z 0:3 osvojili vse tri točke in se močno približali ekipam na vrhu ligaške razpredelnice. Takrat so se med strelce vpisali Chris Cener, Luka Pihler in Luka Hari.

NASPROTNIK

Posavci v tej sezoni veljajo za najmanj učinkovito ekipo lige. Igralci Krškega so doslej zabili le 22 zadetkov, največ jih je prispeval Erwin Tiganj, ki je dosegel štiri. Moštvo, ki domuje na stadionu Matije Gubca, je v tej sezoni zabeležilo le štiri zmage, boljši so bili od Drave Ptuj, Krke, Jadrana in Fužinarja. Zanimiv pa je tudi pogled na lestvico pomladi. Tam Beltinci po osmih tekmah v letu 2022 (ob dveh zmagah in remiju) zasedajo 12. mesto (7 točk), naš tokratni nasprotnik pa je povsem na dnu tabele z dve točkama in gol razliko 3:16. Kljub vsem tem podatkom pa smo lahko prepričani, da nas v sredo čaka nova zahtevna preizkušnja, saj gostje za preživetje med drugoligaši nujno potrebujejo točke, toda varovanci trenerja Gajserja se na to ne ozirajo.

ODSOTNOSTI

Domači strateg Damjan Gajser se bo po odsluženi kazni lahko vrnil na klop Beltincev, lahko pa bo računal tudi na usluge centralnega branilca Aleksandra Zeljkovića. V kadru pa zaradi devetih rumenih kartonov tokrat ne bo kapetana ekipe Patrika Raduhe. Gostje na drugi strani ne bodo imeli težav s kaznovanimi igralci.

NEKDANJI IGRALCI

V dresu Beltincev bo v sredo na priložnost za igro čakal tudi Tarik Bagola, ki je jesenski del sezone odigral za Krško.

DELEGACIJA

Tekma 27. kroga med Beltinci Klima Tratnjek in Krško se bo pričela v sredo, 4. maja 2022 ob 17:00. Glavni sodnik srečanja v Športnem parku Beltinci bo Amel Begić, njegova pomočnika bosta Dejan Švarc in Nedeljko Todorović, vlogo delegata pa bo opravljal Slavko Režonja. Kljub ne najbolj ugodnem terminu vabljeni, da se v velikem številu zberete na drugi zaporedni domači tekmi in pomagate našim fantom do nove zmage in dviga na prvenstveni lestvici.

PARI 27. KROGA

Beltinci Klima Tratnjek - Krško (sreda, 17:00)

Rogaška - Jadran Dekani (sreda, 17:00)

Ilirija 1911 - Drava Ptuj (sreda, 17:00)

Fužinar Vzajemci - Primorje (sreda, 17:00)

Vitanest Bilje - Triglav Kranj (sreda, 17:00)

Krka - Nafta 1903 (sreda, 19:00)

Brežice Terme Čatež - Rudar Velenje (sreda, 19:30)

Gorica - Roltek Dob (sreda, 20:00)

Foto: Boštjan Rous