Ponedeljek, 25.04.2022

Zadetek Grobelnika v 93. minuti prinesel pomembno domačo zmago nad Rogaško

V Športnem parku Beltinci je včeraj gostovala ambiciozna Rogaška, katero pa so Žuti uspeli v tej sezoni premagati še drugič. V uvodu v srečanje je za vodstvo Beltincev zadel Luka Marič, nato so gostje v 89. minuti uspeli izid izenačiti, toda v sodnikovem dodatku tekme je Grobelnik premagal gostujočega vratarja za končno zmago z 2:1. To je bila hkrati prva domača zmaga v letu 2022.

Nedelja, 24. april 2022, 26. krog

Beltinci Klima Tratnjek - Rogaška 2:1 (1:0)

400 gledalcev; Marič (12.), Grobelnik (93.); Kodelič (89.)

Beltinci: Moćić, Vinokorov, Bagola, Žaler, Debelak (od 46. Mörec), Pihler (od 60. Raduha), Sočič, Štravs (od 72. Maučec), Zorman, Džumhur (od 60. Grobelnik), Marič. David Vinkovič.

Rogaška: Vunderl, Majcenić, Rantuša Lampreht, Pirtovšek, Majcen, Moreira (od 75. Kožarić), Matošević, Musulin, Pavlović, Gobec (od 75. Sedej), Gradišar (od 79. Kodelič). Oskar Drobne.

Sodniki: Uroš Rađević (Maribor), Jure Sužnik (Šentilj v Slovenskih goricah), Žiga Šumer (Maribor).

Žuti so vendarle uspeli priti do prve domače zmage v letošnjem koledarskem letu. Tokrat ekipe z roba igrišča zaradi kartonov ni smel voditi Damjan Gajser, zato je njegovo vlogo opravljal pomočnik David Vinkovič. Kar se tiče začetne enajsterice je prišlo do dveh sprememb v primerjavi s tekmo v Novem mestu teden dni prej. Mörec je svoje mesto na igrišču prepustil debitantu Debelaku, Vinokorov pa je zamenjal kaznovanega Zeljkovića.

Boljše so v tekmo krenili gostje, ki so bili nevarni predvsem po prekinitvah. Že v 6. minuti je Andrej Pavlović neposredno iz prostega strela stresel okvir vrat Beltincev, v 11. minuti pa so Žuti nevaren predložek v kazenski prostor uspeli odbiti v kot. Minuto pozneje pa je sledila prva prava priložnost za Beltince, ki je takoj prinesla zadetek za vodstvo. Stian Džumhur je z natančno podajo zaposlil Luko Mariča, ki je krenil proti vratom Rogaške in s strelom po tleh ugnal vratarja Lana Vunderla. Po prejetem zadetku so gostje še nekoliko bolj pritisnili na vrata Moćića in v 16. minuti so po strelu z razdalje zadeli še vratnico. V 33. minuti so igralci Rogaške spet zapretili po prostem strelu. Z glavo je po predložku nevarno streljal Rok Pirtovšek, toda beltinska obramba je žogo še enkrat več uspela odbiti v kot.

Že med odmorom je beltinska klop poskrbela za prvo menjavo. V slačilnici je ostal Debelak, namesto njega pa je vstopil Mörec. Kmalu po nadaljevanju sta se v lepih priložnostih znašla Nejc Gradišar in Tomi Gobec, toda Stefan Moćić je bil obakrat na mestu. V 53. minuti so Beltinčani še drugič zatresli mrežo gostov, toda gol je bil na koncu razveljavljen in ostalo je pri izidu 1:0. Po uri igre sta namesto Pihlerja in Džumhurja vstopila kapetan Raduha in Grobelnik, nekaj minut pozneje pa je Maučec zamenjal še Štravsa. V zadnjih desetih minutah smo spremljali napeto in živčno končnico. Rogaška je pritiskala na polovici Beltincev in to se jim je v 89. minuti obrestovalo. Gostje so izvajali prosti strel, v gneči pred vrati Moćića pa se je najbolje znašel Jan Kodelič, ki je izid poravnal. Toda naša ekipa se ni predala in trud je bil na koncu poplačan. Protinapad Beltincev je po desni strani začel Vito Mörec, ki je podal pred vrata Rogaške, tam pa je rutinirano za zmago zadel Gal Grobelnik.

S to zmago so se Žuti vrnili v boj za zgornjo polovico lestvice. Naslednja tekma našo ekipo čaka po prvomajskih praznikih. Prihodnji konec tedna tekem v 2. SNL ne bo, na delu bomo šele v sredo, 4. aprila, ko doma gostimo Krško.

Foto: Boštjan Rous